"Door een lange periode van onzekerheid raakte ik mijn ‘focus’ kwijt"

Renu over haar ervaring met loopbaanbegeleiding en het Focus Loopbaanportaal

Doordat er bij de financiële instelling waar Renu werkte een nieuwe koers werd uitgezet werd duidelijk dat dit veranderingsproces consequenties zou hebben voor een aantal medewerkers, alleen niet precies hoe.

"Door een lange periode van onzekerheid raakte ik langzaam maar zeker mijn ‘focus’ kwijt en kon ik mijn loopbaanbegeleiding bij Focus starten.
Mijn eerste gesprekken met Manon (mijn loopbaanbegeleider) waren emotioneel. Ik had geen zicht op hoe ik de achtbaan waarin ik was beland kon stoppen. Gelukkig kreeg ik hier handvatten voor bij Focus. Het was fijn dat er tijd en ruimte werd gemaakt om alles te bespreken wat ik doormaakte. Door de gesprekken realiseerde ik mij dat ik niet bezig was met het zorgen voor en het ontwikkelen van mezelf. Ik werd gemotiveerd om weer te gaan sporten en de deeltijdopleiding Communicatie, die ik naast mijn werk volgde, af te ronden.

Begin dit jaar kreeg ik te horen dat ik boventallig was. Focus begeleidde mij ook door dit proces. Wat wil ik nu echt doen, wat zijn mijn talenten en ontwikkelpunten, hoe vergroot ik mijn kansen op de arbeidsmarkt? Via het Focus Loopbaanportaal waren er diverse tests en vragenlijsten beschikbaar die mij hielpen deze vragen te beantwoorden. Door o.a. deze resultaten te bespreken kreeg ik inzicht in mijn eigen kwaliteiten en waarden en leerde ik hoe ik deze het beste kan presenteren op de arbeidsmarkt. Mijn CV en LinkedIn profiel zijn flink onder handen genomen en geupdate.

En hoe nu verder? Uit de loopbaanbegeleiding is nu een samenwerking ontstaan. Momenteel voer ik mijn afstudeeronderzoek bij Focus uit. Na afronding van mijn studie wil ik mij richten op het zoeken naar een uitdagende en leuke baan op het gebied van Communicatie. Alles is mogelijk, Just Focus!"