Informatie voor medewerkers van Hogeschool Utrecht. Just Focus

Wat past bij jou?

Soms merk je dat je al zo lang jouw functie hebt dat jij die functie bent. Totdat die functie verandert of jijzelf. En welke gerichte acties kun je dan nemen? Onderzoek wat je talenten zijn en of die aansluiten bij je huidige werk. Focus ondersteunt je in dit proces.

Loopbaan- en arbeidsmarktoriëntatie

Door het volgen van een loopbaantraject krijg je zicht op je inzetbaarheid. Je krijgt inzicht in je sterke - en ontwikkelpunten. Door persoonlijke gesprekken met een loopbaanadviseur. Maar zeker ook door het gebruik van het Focus loopbaanportaal.

In deze online omgeving ga je aan de slag met vragenlijsten die je helpen je inzichten in je eigen kwaliteiten en talenten te vergroten en/of te bevestigen. Zodat je vervolgstappen en beslissingen in je loopbaan gemakkelijker kunt nemen. En zodat je weet wat jij te bieden hebt en welke functies en rollen daar op aansluiten.

Van-werk-naar-werk begeleiding

Een Focus Van-werk-naar-werk traject (outplacement) wordt altijd gestart met een intakegesprek. Daarin wordt bepaald wat voor jou nodig is om je succesvol te begeleiden naar een nieuwe baan. Dat is voor iedereen anders. De een heeft hulp nodig bij de emotionele verwerking van het verlies van werk of wil zich oriënteren op nieuwe mogelijkheden terwijl een ander direct aan de slag wil met netwerken en solliciteren.

Je persoonlijk adviseur begeleidt je in individuele gesprekken, een jobsearcher levert vacatures en netwerkcontacten en je volgt trainingen om je presentatievaardigheden te optimaliseren.
Voor digitale ondersteuning maak je gebruik van het Focus loopbaanportaal waar je een groot aantal tests, opdrachten en informatie over de arbeidsmarkt vindt. Bovendien geeft het portaal, 24/7 beschikbaar, toegang tot de grootste vacaturebank in Nederland gecombineerd met je eigen LinkedIn netwerk.

Meer informatie? Bel 088 0071556 of mail info@focusnederland.nl. Nieuwsgierig naar onze adviseurs? Bekijk medewerkers van Focus