Informatie voor medewerkers van de Haagse Hogeschool. Just Focus

Coaching / Executive coaching

Doen waar je goed in bent en belangrijk vindt, dat geeft werkplezier. Zo werkt dat! Je loopbaancoach helpt je om te ontdekken wat jou inspireert en wat je ontwikkelmogelijkheden zijn op werkgebied en helpt je bij het maken van keuzes.

Het coachtraject bestaat uit individuele gesprekken, e-coaching en toegang tot het Focus portaal met tests en persoonlijkheidsvragenlijsten die direct zicht geven op persoonskenmerken en drijfveren. Tijdens het coachtraject krijg je inzicht in jezelf en je werksituatie. Knelpunten worden verhelderd en met je coach als sparringpartner vind je antwoorden op vragen als:

 • Hoe kan ik mijn talenten binnen mijn werk nog beter benutten en uitbouwen?
 • Er zijn veel veranderingen binnen mijn organisatie. Hoe ga ik daar goed mee om?
 • Ik wil als leidinggevende meer impact kunnen maken op mijn team. Welke stappen kan ik daarin zetten?

Samen met je coach maak je een ontwikkel- of opleidingsplan waarmee je direct aan de slag kunt. Zodat je met plezier aan het werk blijft!
  Loopbaanbegeleiding

  Verder groeien in je loopbaan is een mooie uitdaging. Samen met je coach onderzoek je welke richting het best bij jou past.

  Je wilt doorgroeien naar een nieuwe baan, een ander soort functie of meer verantwoordelijkheid. Afhankelijk van jouw situatie ga je in 5 of 8 gesprekken met je loopbaancoach bespreken wat je mogelijkheden zijn.

  In een persoonlijke digitale omgeving vind je vragenlijsten en tests die je helpen je eigen kwaliteiten en vaardigheden in kaart te brengen. Ook vind je daar passende beroepsmogelijkheden, opleidingen en vacatures en andere arbeidsmarkttools.

  Zo krijg je inzicht in jezelf en het soort werk waarin jij het beste tot je recht komt en kun je onder andere antwoord geven op de volgende vragen:

  • Wat zijn mijn talenten en drijfveren?
  • Hoe kan ik me ontwikkelen in mijn huidige functie?
  • Ben ik geschikt voor een managementfunctie
  • Welke functies zijn passend voor mij?
  • Hoe vergroot ik mijn inzetbaarheid, nu en in de toekomst?

  Resultaat: Je maakt een toekomstplan waarmee jij je kunt oriënteren op passende functies. Op naar een volgende stap in je loopbaan!


   Begeleiding van werk naar werk 

   Afscheid nemen kan pijn doen. Bij Focus weten we, dat als je vandaag slecht nieuws krijgt, je morgen niet meteen succesvol kan solliciteren. De overgang naar een andere baan kost tijd. Tijd om het verlies van werk een plek te geven en de vaardigheden op te bouwen die nodig zijn om een baan te vinden die past bij jouw wensen en kwalificaties. Onze begeleiding ondersteunt jou hierin doordat deze gericht is op het vergroten van zelfvertrouwen, inzicht in jezelf en passende functie- mogelijkheden, en het opbouwen van vaardigheden om succesvol te zijn in het vinden van werk.

   Hoe werkt het?
   Na het intakegesprek wordt een plan van aanpak opgesteld, rekening houdend met jouw situatie. In gesprekken met je eigen adviseur en door het volgen van verschillende workshops krijg je zicht op wat je te bieden hebt, wat bij je past en waar mogelijkheden liggen op de arbeidsmarkt.

   Een jobsearcher helpt je vervolgens bij het vinden van passende vacatures en zorgt voor ingangen bij intermediairs en mogelijke werkgevers. In jobclubs deel je jouw sollicitatie-ervaringen met andere werkzoekenden en krijg je tips waardoor je een steeds betere sollicitant wordt. Tevens krijg je de beschikking over jouw persoonlijk online loopbaanportaal waarin je informatie kunt vinden over CV, solliciteren, netwerken, handige testen en actuele vacatures. Bovendien kan je tussen de gesprekken door  24/7 via deze omgeving tips en adviezen vragen aan je loopbaancoach.

   Resultaat: Een nieuwe, passende baan of je hebt alle vaardigheden om binnen afzienbare tijd zelfstandig werkt te vinden.
    Contact

    Bel 088 0071400 voor nadere informatie of gebruik dit formulier om je aan te melden voor een oriënterend gesprek.