Informatie voor medewerkers van de Nationale Politie. Just Focus

Focus ondersteunt medewerkers van de Nationale Politie bij Outplacement, WW en Re-integratie 2e spoor.  

  Lees hier de ervaring van Edwin Franke die het roer omgooide van politieman naar hovenier.                                                                                                                                                                                            

Outplacement en begeleiding bij WW

We starten je outplacement- of begeleidingstraject bij WW met een intakegesprek. Daarin bepalen we wat nodig is om je succesvol te begeleiden naar een nieuwe baan. Iedereen is anders en misschien heb je hulp nodig bij de emotionele verwerking van het ontslag of wil je juist direct aan de slag met netwerken en solliciteren. Het kan ook zijn dat je je wilt oriënteren op nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld zelfstandig ondernemer worden.

Je persoonlijk adviseur begeleidt je in individuele gesprekken, een jobsearcher levert vacatures en netwerkcontacten en je volgt trainingen om je presentatievaardigheden te optimaliseren.

Re-integratie 2e spoor

Na een ziekteperiode wil je weer aan de slag. Tijdens een 2de spoor re-integratie traject "Beter aan het werk" begeleidt jouw persoonlijke adviseur je stap voor stap naar een nieuwe baan.

  • Je werkt aan het hervinden van vertrouwen en brengt je belastbaarheid en de gevolgen die dat heeft voor werk in kaart.
  • Je zet je kennis en vaardigheden op een rij en onderzoekt kwaliteiten en wensen.
Al die informatie gebruiken we om te bepalen welk soort werk voor jou passend is.

Beter aan het werk 

Tijdens workshops leer je hoe je je presenteert en hoe je een netwerk opbouwt. In deze fase helpt de Focus jobsearcher je bij het vinden van een stage of werkervaringplek om werkritme en belastbaarheid op te bouwen. Ook bij het vinden van een betaalde baan kun je rekenen op de steun van de jobsearcher die (verborgen) vacatures aanlevert en je in contact brengt met intermediairs en bedrijven die mogelijk werk voor je hebben. Wanneer je een passende plek gevonden hebt coachen we je nog een tijdlang om ervoor te zorgen dat je je baan ook vast kunt houden. 

Ons loopbaanportaal 24/7 beschikbaar

Alle politie medewerkers die bij ons in begeleiding zijn kunnen gebruik maken van de digitale ondersteuning van het Focus Loopbaanportaal. Hierin vind je tests, opdrachten, vacatures en informatie over de arbeidsmarkt. 

Oriënterend gesprek?

Kies een Focuslocatie in jouw omgeving en geef deze door aan je Mobiliteitsmanager van het LMC. De aanmelding verloopt via het LMC.
Focus heeft kantoren in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Son, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.