Opdrachtgevers. Just Focus

Achmea zet als eerste loopbaan APK in

Focus Nederland lanceert de Nationale loopbaan APK. Verzekeraar Achmea is het eerste bedrijf dat de APK actief aanbiedt aan haar medewerkers. De loopbaan APK geeft organisaties een handvat om duurzame inzetbaarheid te vergroten. 

De loopbaan APK geeft organisaties een handvat om duurzame inzetbaarheid te vergroten; medewerkers krijgen duidelijkheid over hun arbeidsmarktpositie en adviezen om hun kansen te verbeteren.

Waarom de biedt Achmea de Nationale loopbaan APK aan?

Verzekeraar Achmea is het eerste bedrijf dat de APK actief aanbiedt aan haar medewerkers.  Dat gebeurt als onderdeel van de campagne ‘Verder’, waarin het werken aan de toekomst centraal staat. Achmea is volgens eigen zeggen een koploper te zijn in Nederland als het gaat om aandacht voor inzetbaarheid van medewerkers. Enkele jaren geleden is samen met vakorganisaties gekozen om werken aan inzetbaarheid vanzelfsprekend te maken.

Mensen zullen in de toekomst vaker wisselen van baan en dan is het van belang te weten hoe groot de kans is om nieuw werk te vinden in het huidige beroep. De Nationale loopbaan
APK laat zien hoe groot die kans is en hoe men die kan vergroten en geeft zicht op: de verwachte zoekduur naar gelijksoortig werk, branches met de meeste vacatures, de kans dat het huidige beroep wordt gerobotiseerd en kansrijke, alternatieve beroepen.

Schrappen van banen

Achmea gaf eind december 2016 aan dat de komende drie jaar rond de 2.000 banen zullen worden geschrapt. Willem van Duin, de voorzitter van de Raad van bestuur, schreef destijds in een memo dat Achmea niet winstgevend genoeg is en dat het rendement omhoog moet om financieel gezond te blijven. Daarom besloot men daarop om een kostendrukkend reorganisatieprogramma voort te zetten dat drie jaar geleden is gestart en waarbij al zo’n 4.000 banen verloren waren gegaan. Volgens Achmea is er behoefte aan meer en betere digitale dienstverlening.

Midden juli  van dit jaar werd bekend dat Avéro Achmea en Zilveren Kruis hun zakelijke zorgverzekeringen via een veel kleiner aantal tussenpersonen aan de man gaat brengen. Ruim 1.800 vooral kleinere intermediairs kregen vorige maand de mededeling dat de samenwerking met de Achmea-dochters aan het eind van het jaar ophoudt.

Achmea zet als eerste loopbaan APK in