Week van de werkstress 2020. Just Focus

Wat kan je van Focus verwachten tijdens de Week van de werkstress?

Het thema van dit jaar is blijf in balans. Om je balans in werk en privé te bewaren is het van belang dat je weet wat je waard bent, wat je kunt. Weten wat je volgende stappen in je loopbaan zijn kan voorkomen dat je uit balans raakt en stress krijgt. Check deze websitepagina voor onze informatie en activiteiten die jou helpen die balans goed te houden door zelf regie te nemen.

Loopbaantelefoon

Tijdens de Week van de werkstress, van 16 t/m 20 november kan je gebruikmaken van de Focus loopbaantelefoon. Dit betekent dat je kosteloos een telefonisch gesprek hebt met een professionele loopbaanadviseur van Focus. Het gesprek duurt 25 minuten en we vragen je je vooraf aan te melden met je loopbaanvragen. We plannen dan een dag met tijdstip in.

Aanmelden voor de loopbaantelefoon is na de week van de werkstress niet meer mogelijk.

Vital@Work: de vragenlijst die je inzicht geeft in je werk-energie

Door de vragenlijst in te vullen krijgt je zicht op wat jij kan doen om je fysieke vitaliteit te vergroten. Je krijgt inzicht in je werk-energie, je persoonlijke hulpbronnen, de hulpbronnen uit je werkomgeving inclusief stressfactoren, en wat je daaraan kunt verbeteren.

Het invullen van de Vital@Work vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten en is t/m 20 november beschikbaar via deze website. De vragenlijst kan je hier starten.

Kosteloos ontwikkeladvies 'NL leert door' start op 1 december 2020 

De ontwikkelingen in de arbeidsmarkt gaan, vooral door de coronacrisis, erg snel. Bedrijven en mensen moeten zich aanpassen aan de huidige marktomstandigheden waardoor banen veranderen, functies verdwijnen maar óók nieuwe carrièrekansen ontstaan. Om je hierop voor te bereiden stelt het ministerie van SZW een kosteloos loopbaanadvies beschikbaar. In totaal zijn er 50.000 trajecten beschikbaar. De ervaring leert dat er veel belangstelling dus meld je snel aan. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Werkstress en bevlogenheid

In dit filmpje over stress en bevlogenheid vertelt Gé Oerlemans aan welke knoppen medewerkers en organisaties kunnen draaien om stressreacties te voorkomen en maximaal bevlogen te zijn.

 

Meer lezen over mogelijke oorzaken van werkstress en hoe deze te voorkomen?

In gesprek met loopbaanprofessional Meta Dijkstra“Soms zijn mensen ver weggedreven van hun eigen ambities en waarden. Door die inzichtelijk te maken kunnen ze opnieuw keuzes maken en met een helder stappenplan invulling geven aan een passende werktoekomst.”

In gesprek met loopbaanprofessional Cees van Zijp“In onze samenleving is werk van enorme betekenis, en daarom is het belangrijk dat je werk doet dat je leuk vindt. Ga terug naar de basis en (her)ontdek waar je écht blij van wordt.” 

Met inzicht in je positie en kansen op de arbeidsmarkt sta je stevig, wat er ook komen gaat. Lees hierover in Focus op je loopbaan

Als je huidige werksituatie niet meer bij je past ben je minder gemotiveerd. Dat kost energie en kan leiden tot werkstress. Bij langdurige aanhoudende stress kan een burnout ontstaan. Advies: Kies voor werk dat bij je past. Maak een plan!