Als je werk niet bij je past ligt werkstress op de loer

Tijdens een gesprek met Cees van Zijp, register loopbaanprofessional bij Focus Nederland, wordt duidelijk in wat voor soort situaties loopbaanadvies kan helpen om zelf weer aan het stuur te zitten van je loopbaan. Bovendien is duidelijk dat als je werk niet meer bij je past, werkstress op de loer ligt met alle gevolgen van dien.

Cees van Zijp: “Wanneer ik mensen ontmoet voor een loopbaanadviesgesprek, zijn ze vaak zoekend en is er onrust. Het startpunt is vaak negatief: hun werk houdt op, er zijn beperkingen waar ze tegenaanlopen, ze hebben wellicht lichamelijke klachten. Er is altijd een trigger nodig die mensen in beweging zet. We gaan dan samen kijken wat er mogelijk is binnen de werkervaring en opleiding die ze hebben. Maar nog belangrijker is wat ze leuk vinden om te doen, wat hun financiële wensen zijn, wat ze belangrijk vinden in hun werk.

Ik bespreek ook de urgentie van de situatie. Is iemand gedeeltelijk afgekeurd of is iemand na tien jaar werken toe aan iets nieuws? Daar zit nogal een verschil in. Naast de individuele contactmomenten en trainingen werken wij ook met digitale loopbaanvragenlijsten waarin we op zoek gaan vanuit welke overtuiging iemand werkt. Mensen willen zinvol werk doen en een persoonlijke bijdrage kunnen leveren. Werk vinden dat bij je past is een zoektocht en daar kunnen wij als loopbaanprofessionals in ondersteunen.”

Mijn drie tips voor iemand die werkstress ervaart:

  • Te lang werken onder hoge druk kan leiden tot werkstress. Plan daarom je werkzaamheden realistisch in zodat je weet hoeveel tijd je nodig hebt om je taken uit te voeren.
  • Ga met je leidinggevende in gesprek over de taken waar je minder energie van krijgt zodat je het werk kan doen dat goed bij je past.
  • Plan ontspanningsmomenten in tijdens je werkdag door bijvoorbeeld te lunchwandelen en wees er trots op dat je dat doet.

Uit de praktijk:    Een nieuwe carrière van retail naar sociaal cultureel werk

Veel is mogelijk. Dat blijkt wel uit het volgende loopbaanadviestraject van Cees: “Ik kwam in contact met een vrouw die een leuke baan had in de retail. Van junior verkoopmedewerker was ze doorgegroeid naar supervisor van de winkel. Ze werkte er ruim tien jaar en toen kwam het punt waarop ze dacht; wat nu? Ondanks de goede baan raakte ze verveeld in het werk. Ze kon meer dan wat ze nu deed. In het begin van het traject hebben we aan de hand van een aantal vragenlijsten een persoonlijk profiel samengesteld.

Daarin kwam duidelijk naar voren dat ze in de dienstverlening wil blijven, werk wil doen dat ertoe doet en graag veel contact heeft met mensen. We zijn toen binnen elkaars netwerk gaan kijken, waardoor ze in aanraking kwam met iemand in het sociaal cultureel werkgebied. Ze heeft vervolgens in samenspraak met haar werkgever een aanvullende opleiding gevolgd van anderhalf jaar. Daar waar ze stage liep is ze uiteindelijk ook gebleven en zo startte ze een heel nieuwe carrière buiten de retail."

Cees van Zijp: “In onze samenleving is werk van enorme betekenis, en daarom is het belangrijk dat je werk doet dat je leuk vindt. Ga terug naar de basis en (her)ontdek waar je écht blij van wordt.”