Herman: Trots op nieuwe baan in andere sector

Herman Slim (52) is een voetballiefhebber in hart en nieren. Hij is fervent supporter van AZ en trainer van het elftal waar zijn twee zoons in spelen. Herman is een echte familie-man, en met twee  kinderen van hemzelf en drie van zijn vrouw is het vaak gezellig druk thuis. Herman is na een lange loopbaan opgeklommen tot teamleider. De laatste tijd had hij het gevoel dat hij niet meer op zijn plek zat. Zijn werkgever bood hem een outplacementtraject aan. Daar was hij in het begin helemaal niet blij mee, schoorvoetend is hij met het traject begonnen. Dit is wat hij erover zegt: 

Zelf initiatief nemen

‘Ik kreeg een outplacementtraject aangeboden maar ik wilde graag in een andere rol bij het bedrijf blijven wat mede door de corona-crisis erg moeilijk werd. Toen we te horen kregen dat er ontslagen zouden vallen, wilde ik niet wachten totdat ik mijn baan kwijt zou zijn. Ik vond dat ik zelf iets moest doen en heb toen het outplacementtraject een kans gegeven. Vanaf het moment dat ik het eerste gesprek had met mijn Focus loopbaanadviseur Liesbeth was de klik er. Ik merkte aan haar dat ze er echt voor mij was. Ik heb bij haar mijn verhaal kunnen vertellen. Ik werd zelfs enthousiast, en toen dacht ik: ik ga ervoor.

Mensen helpen

Ik wilde mezelf weer opnieuw ontdekken en kijken waar mijn kwaliteiten en mogelijkheden liggen. Al snel kwamen we erachter dat ik met mensen wil werken. De zorg, justitie en vooral reclassering kwamen naar voren. Wat mij daarin aanspreekt is dat ik mensen kan helpen om hun doel te bereiken of om de draad weer op te pakken na een moeilijke periode. Ik heb zelf ook het één en ander meegemaakt en ik wil mensen laten zien dat de zon echt weer gaat schijnen.

Als eerste heb ik gesolliciteerd bij de reclassering in Amsterdam. Ik werd direct uitgenodigd. Eén minpuntje was dat ik geen ervaring had met de doelgroep. Na een aantal gesprekken hebben ze uiteindelijk voor iemand anders gekozen en mij de tip gegeven om ervaring op te doen met complexe doelgroepen. Toen ben ik een keer naar een bijeenkomst van de organisatie Levvel gegaan. Levvel biedt kinderen die uit huis zijn geplaatst een thuis via gastouders. Het leek me enorm leuk, echt iets voor mij.

Ik ben een tijdje op proef geweest in een gasthuis en dat klikte meteen. Ik had een goed gevoel bij de kinderen. Ik was vervanger van de gastouder. Dat beviel van beide kanten enorm goed. Levvel vroeg me of ik deze rol wil voortzetten en dat ga ik nu doen.

Als ik kijk wat ik nu al heb kunnen bereiken: een jongen van 12 in het opvanghuis wilde naar de HAVO. Hij is een slimme jongen, maar door alle problematiek om hem heen dreigde hij een ander schooladvies te krijgen. Daar hebben we tijd en energie in gestoken en nu gaat die jongen naar de HAVO. Dat zijn dingen die me enorm goed doen. Dit is wat ik zocht: mensen helpen.

Advies

Het is achteraf natuurlijk makkelijk praten, op het moment dat me het traject aangeboden werd, hinkte ik op twee gedachten. Ik had een vast contract, ik had een goed inkomen, ik had zekerheid. Dus dat is wel een drempel. Maar plezier in je werk is voor mij belangrijker. Ik ben achteraf blij dat ik dit gedaan heb. Ik kan het boek bij mijn oude werkgever dichtdoen en verdergaan met een nieuw verhaal bij Levvel.

Ik zou iemand die in dezelfde situatie als ik terecht komt en de mogelijkheid krijgt om een loopbaantraject bij Focus te doen, adviseren ervoor te gaan. Ik heb er alleen maar positieve ervaringen mee gehad en ze hebben me geholpen met het vinden van een leuke nieuwe baan, wat niet zo makkelijk is tegenwoordig. En dan ook nog een totaal andere baan in een totaal andere sector. Daar ben ik best wel trots op.’  

Perspectief van de loopbaanadviseur

‘Al snel was helder dat Hermans talenten, waarmee hij tot een mooi punt was gekomen in zijn loopbaan, ook heel goed inzetbaar zijn in een andere setting. Zijn talenten komen prima tot hun recht in een andere organisatie met andere vraagstukken, die een sterke aansluiting hebben met de maatschappelijke betrokkenheid van Herman en zijn wens om mensen echt te kunnen helpen. Dit inzicht hebben we vertaald naar: wat is de toegevoegde waarde van Herman en wat levert dit een organisatie op? Deze vertaalslag heeft geleid tot een heldere pitch en weten wat hij wil. Voeg hier passende zoekkanalen en netwerkcontacten aan toe en het resultaat volgde al snel.’

Liesbeth Schurink, loopbaanadviseur