"Inzicht in mijn kwaliteiten geeft mij een zelfverzekerd gevoel"

Een administratief medewerkster van 56 jaar maakte gebruik van het gesubsideerde ontwikkeladvies voor 45 plussers en koos een loopbaanadviseur van Focus. Graag deelt ze haar ervaring:  

Wat is de reden dat je besloot om je aan te melden voor het gesubsidieerde ontwikkeladvies voor 45plussers?’

“Een mooie kans om geheel gratis (gesubsidieerd) en heel gemakkelijk (hele administratieve rompslomp ligt bij de loopbaancoach) met een professional te sparren over mezelf en mijn werkveld.”

Welke loopbaanvraag speelde er bij jou?

“Wat onzeker op bepaalde momenten en het gevoel dat mijn werk zo digitaal was geworden dat ik bijna geen persoonlijk contact meer had.”

Je hebt een gecertificeerde loopbaancoach bij Focus gevonden. Hoe was de begeleiding tijdens de gesprekken?

“Zeer professioneel en coachend. Weer zicht op kwaliteiten gekregen waardoor ik mij zelfverzekerder voel.”

Hoe zag het advies eruit?

“4 gesprekken waarin vooral is ingezoomd op mijn loopbaanvraag, kwaliteiten en drijfveren. Tussen de gesprekken zat steeds een week tijd waarin ik wat oefeningen/overdenkingen in de praktijk kon brengen en daarna bespreken met de loopbaancoach.”

Wat is het resultaat voor jou?

“Een korte opleiding precies op het gebied dat ik nodig had om weer meer zelfverzekerd te raken, maar dat niets met mijn eigen werk te maken had en helemaal niet digitaal is. Het leuke is dat ik er ook nog (voor een paar uur per week) werk in heb gevonden.”

Meer weten en aanmelden

Werkende 45-plussers uit een aantal beroepsgroepen kunnen een ontwikkeladvies krijgen, zonder kosten voor de medewerker zelf of de werkgever. Het doel van het ontwikkeladvies is dat het je als deelnemer weer de regie van je verdere loopbaan in eigen handen te neemt. Aanmelden kan via: https://focusnederland.nl/Ontwikkeladvies-voor-45-plussers#ontwikkeladvies