Werknemer. Just Focus

Loopbaanadvies

Heb jij plezier in je werk en doe je het werk dat écht bij je past? Dan heb je de regie over je eigen loopbaan en dat is waar het om gaat, dan maak je gebruik van je kennis en vaardigheden. Voor degene die meer werkplezier wil ervaren en niet precies weet hoe dit voor elkaar te krijgen kan loopbaanadvies uitkomst brengen.

Wij doen wat nodig is en wat werkt voor jou

Loopbaanvragen verschillen want iedereen is anders. Daarom onderzoek je samen met een loopbaanadviseur wat jou motiveert, wat jouw vaardigheden en ontwikkelbehoeften zijn. Een Focus loopbaanadviestraject is een combinatie van persoonlijke gesprekken en toegang tot een digitale leeromgeving.

Op basis van jouw vraag kan je kiezen welk soort programma het beste bij jou past. 

De Loopbaan APK maakt duidelijk hoe goed je kansen zijn om nieuw werk te vinden. Of je nu wel of geen sollicitatieplannen hebt, duidelijk wordt wat je arbeidsmarktkansen zijn zodat je tijdig kunt beslissen of je wilt bij- of omscholen. De Loopbaan APK bestaat uit de arbeidsmarktscan, een adviesgesprek en 6 weken toegang tot het Focus loopbaanportaal.

Je zit zelf achter het stuur van je loopbaan en wilt duidelijk jouw wensen en plannen kunnen verwoorden. In het traject Focus op gespreksvoering leer je goede gesprekken te voeren zodat je makkelijker over je toekomst in gesprek kan gaan. We helpen je in 2 sessies graag met de voorbereiding op jouw gesprekken.

Tijdens het traject Focus op talent krijg je beter zicht op jouw belangrijkste kwaliteiten, wat jou motiveert en welk soort werk daar het beste bij past. Zo bepaal je met je adviseur in welke richting jij je kunt ontwikkelen en wat daarvoor nodig is.

Taken die goed aansluiten bij wat jou motiveert en waar je goed in bent geven energie en minder werkstress. Dat zorgt voor werkplezier en daardoor kun je je werk beter aan op momenten dat het even tegenzit. In Focus op werkplezier onderzoek je welke taken echt bij jou passen en hoe je meer van dat soort taken naar je toe trekt door te jobcraften.

Je wilt opvallen als je solliciteert maar hoe doe je dat? In Focus op personal branding wordt duidelijk wat jou typeert, wat je belangrijkste talenten zijn en hoe je dat op een goede manier onder woorden brengt. Met jouw personal brand word je beter gevonden als je op zoek wilt naar passende loopbaanmogelijkheden of als je je binnen je eigen organisatie verder wilt ontwikkelen.

Werk verandert voortdurend. Daarom is het belangrijk om bezig te zijn met je toekomst. In het traject Focus op loopbaankeuze krijg je antwoord op vragen als ‘in welke richting kan ik mij ontwikkelen’, ‘welke skills heb ik nodig’ en ‘welke beroepen bieden goede kansen?’. Met je adviseur bepaal je welke loopbaanstappen voor jou nodig zijn.

Als je op zoek wil of moet naar een nieuwe functie dan onderzoeken we in Focus op nieuw werk welke ervaring je in huis hebt, wat je belangrijkste talenten zijn en welk werk daar bij past. We maken een actieplan om jouw nieuwe baan te vinden en houden daarbij rekening met welke beroepen op dit moment kansrijk zijn. 

In het traject Focus op leidinggeven wordt duidelijk of je geschikt bent om door te groeien naar een managementrol. Door persoonlijkheidsvragenlijsten wordt je geschiktheid om leiding te geven duidelijk en wat er nog nodig is om als leidinggevende succesvol te zijn. Hierdoor kan een concreet plan voor de overstap maken.

Als je functie aansluit bij je talenten en wat jij belangrijk vindt haal je energie uit je werk. Is dit niet meer zo dan heb je kans op stressklachten. Tijdens het traject Focus op veerkracht wordt duidelijk wat jou energie geeft zodat je door kleine aanpassingen in je werk beter in balans kunt komen. We helpen je met structurele keuzes en praktische tips om slimmer met stress om te gaan. 

We doorlopen allemaal verschillende fasen in ons werk en leven. De veranderingen daar omheen kunnen aanleiding zijn om in je werk opnieuw koers te bepalen. Bijvoorbeeld omdat je je kennis en ervaring wilt inzetten in een rol die beter aansluit bij wat je in deze nieuwe fase belangrijk en van waarde vindt. In het traject Focus op ervaring maak je de balans op en maak je een plan voor je verdere loopbaan.

Met je pensioen in zicht breekt een nieuwe fase aan in je loopbaan. Dat kan vragen en dilemma’s oproepen waardoor het nodig is om nieuwe keuzes te maken. Om minder te gaan werken bijvoorbeeld of om je werk anders in te richten. Het traject Focus op pensioen is bedoeld om hiervoor passende oplossingen te vinden en een plan te maken om de resterende jaren van je werkzame leven met plezier en voldoening in te vullen.

Zestor, loopbaanadvies

Edith: "Ik heb nu inzicht in waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg. Dat heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven waardoor ik nu echt de regie over mijn eigen werk neem."

Lees hier haar verhaal.

Wil je meer informatie over Loopbaanadvies, neem dan contact met ons op