Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op loopbaankeuze

Werk verandert voortdurend. Daarom is het belangrijk om bezig te zijn met je toekomst. Je wilt groeien in je loopbaan en meer zicht hebben op je talenten en ontwikkelmogelijkheden. Zodat je bewust kunt kiezen voor de loopbaanstappen die écht bij je passen.

Meld je direct aan

Kom in beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op loopbaankeuze onderzoek je hoe jij je verder kunt ontwikkelen in je loopbaan. Samen met een eigen loopbaanadviseur ontdek je jouw belangrijkste kwaliteiten, wat jou motiveert en welk soort werk daar het beste bij past. Daarna stellen jullie vast in welke richting jij je kunt ontwikkelen en wat daarvoor nodig is. We combineren persoonlijk advies, e-coaching en training met een uitgebreide digitale leeromgeving zodat we samen met jou optimaal resultaat behalen.

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken
Dit traject bestaat uit vier gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur. Samen met de adviseur vind je antwoord op vragen als: “In welke richting kan ik me ontwikkelen?”, ”Wat is een passende opleiding voor mij?”, “Hoe maak ik een volgende stap in mijn loopbaan?, “Welke skills heb ik in de toekomst nodig?” of “Welke beroepen bieden goede kansen?”.

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijg je toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving maak je oefeningen en wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten. Die geven inzicht in je talenten, competenties en functiemogelijkheden. Ook vind je er inspirerende filmpjes, artikelen en informatie over de arbeidsmarkt. En heb je aanvullende vragen? Dan stel je ze eenvoudig via het loopbaanportaal.

Actieplan
De resultaten van het traject worden door jou en je loopbaanadviseur vastgelegd in een plan. Hierin zijn je sterke punten, motivatoren en ontwikkelmogelijkheden beschreven en actiepunten om te werken aan je ontwikkeling. Waar nodig wordt het plan aangevuld met opleidingsmogelijkheden. Het actieplan is een handig hulpmiddel om de resultaten van het traject te bespreken met je leidinggevende of HR-adviseur.

Waarom gaat dit traject mij helpen? 

We begeleiden je om jouw doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. De gesprekken met de loopbaanadviseur en de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Zo werk je stap voor stap toe naar jouw stip op de horizon: verder groeien in je loopbaan doordat je zicht hebt op jouw talenten en ontwikkelmogelijkheden.

Wat is het resultaat?

Na dit loopbaanadviestraject heb je:

  • inzicht in jouw talenten, ambities en competenties
  • zicht op hoe jij je het beste kunt ontwikkelen en welke mogelijkheden je hebt
  • zicht op welke functies en werksituaties het beste bij je passen
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten

Wat kost het?

Dit traject kost € 730,- exclusief btw.

Hoelang duurt het?

Dit traject duurt acht weken. 

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus voor jouw loopbaan kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ja, ik wil dit traject volgen

Meld je dan direct aan. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om je te inspireren en ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging in jouw werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan