Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op nieuw werk

Je weet dat er iets moet gaan veranderen in je werk.  Je wilt bewust kiezen voor een functie die echt bij je past. Jij maakt je keuze voor nieuw werk op basis van jij echt belangrijk vindt, vanuit de mogelijkheden, uitdagingen en ambities die je hebt.  

Meld je direct aan

Kom in beweging

Wat is het? 

Het traject Focus op nieuw werk is wat voor jou als je op zoek wil of moet naar een nieuwe functie. Samen met je persoonlijke loopbaanadviseur onderzoek je welke ervaring en kwaliteiten je hebt, wat je belangrijkste talenten zijn en welk werk bij jou past. Daarbij wordt rekening gehouden met de situatie op de arbeidsmarkt zodat jij je kunt richten op beroepen die kansrijk zijn. Als je je zoekrichting bepaald hebt maak je samen met je adviseur een plan om jouw nieuwe baan te vinden.

Hoe werkt het?

Adviesgesprek
Dit traject bestaat uit vijf gesprekken met een eigen loopbaanadviseur. Twee persoonlijke en fysieke gesprekken en drie gesprekken via (beeld)bellen. Samen geef je antwoord op vragen als: “Welk werk past bij mij?”; ”Welke bij- of omscholing heb ik nodig?”; “Mijn functie stopt, wat kan ik nog meer? “Waar liggen mijn kansen in de arbeidsmarkt?” of “Wat is een goede manier om werk te vinden?”.

Loopbaanportaal
Je krijgt tijdens en tot drie maanden na het traject toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving maak je oefeningen, wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten, die jou helpen een scherp inzicht in jezelf en wat je belangrijk vindt te krijgen. Hier vind je inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips, opdrachten en een overzicht van passende beroepen, opleidingen en vacatures.

Actieplan
De resultaten van het traject worden door jou en je loopbaanadviseur vastgelegd in een plan. In dit verslag zijn passende functierichtingen beschreven en actiepunten benoemd om de functie van jouw keuze te bereiken. Het verslag is een handig hulpmiddel wanneer je de resultaten van het traject met je leidinggevende of HR-adviseur wilt bespreken. 

Waarom gaat dit traject mij helpen? 

We begeleiden jou om je doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. De gesprekken met de loopbaanadviseur en de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Om zo stap voor stap toe te werken naar jouw stip op de horizon: het vinden van een nieuwe functierichting die past bij jouw kwaliteiten en het leven dat je leidt.

Na dit loopbaanadviestraject heb je:

  • inzicht in wat echt bij jou past
  • inzicht in je talenten, ambities en competenties
  • zicht op welk werk of functie het beste bij je past en waar jouw kansen liggen
  • zicht op hoe jij je het beste kunt ontwikkelen en welke mogelijkheden je hebt
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten 

Wat kost het?

€ 825,- exclusief btw

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt tien weken. 

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus voor jouw loopbaan kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ja, ik wil dit traject volgen

Meld je dan direct aan. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om je te inspireren en ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging in jouw werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan