Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op nieuw werk

Je weet dat er iets moet gaan veranderen in je werk. Je wilt bewust kiezen voor een andere baan of een functie die echt bij je past. Jij maakt je keuze voor nieuw werk op basis van wat jij echt belangrijk vindt, vanuit de mogelijkheden, uitdagingen en ambities die je hebt.

Meld je direct aan

Kom in beweging

Wat is het? 

Het traject Focus op nieuw werk is wat voor jou als je op zoek wilt of moet naar een nieuwe baan. Samen met een eigen loopbaanadviseur onderzoek je welke ervaring je hebt, wat je belangrijkste talenten zijn en welk werk daarbij past. Daarbij houden we rekening met de situatie op de arbeidsmarkt zodat jij je kunt richten op beroepen die kansrijk zijn. Wanneer je zoekrichting is bepaald maak je samen met je adviseur een plan om jouw nieuwe baan te vinden.

Hoe werkt het?

Adviesgesprek
Dit traject bestaat uit vijf gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur. Samen met de adviseur vind je antwoord op vragen als: “Welk werk past bij mij?”, ”Welke bij- of omscholing heb ik nodig?”, “Mijn functie stopt, wat kan ik nog meer?”, “Waar liggen mijn kansen in de arbeidsmarkt?” of “Wat is een goede manier om werk te vinden?”.

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijg je toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving maak je oefeningen en wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten. Die geven inzicht in je talenten, competenties en functiemogelijkheden. Ook vind je er inspirerende filmpjes, artikelen en informatie over de arbeidsmarkt. Arbeidsmarkttools in het portaal helpen bij het vinden van de weg naar de arbeidsmarkt. En heb je aanvullende vragen? Dan stel je ze eenvoudig via het loopbaanportaal.

Actieplan
De resultaten van het traject worden door jou en je loopbaanadviseur vastgelegd in een plan. Hierin zijn passende functierichtingen beschreven en actiepunten om jouw doel te bereiken. Het plan is een handig hulpmiddel om de resultaten van het traject te bespreken met je leidinggevende of HR-adviseur.

Waarom gaat dit traject mij helpen? 

We begeleiden je om jouw doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. De gesprekken met de loopbaanadviseur en de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Zo werk je stap voor stap toe naar jouw stip op de horizon: het vinden van een nieuwe baan die past bij jouw kwaliteiten en het leven dat je leidt.

Wat is het resultaat?

Na dit loopbaanadviestraject heb je:

  • inzicht in je talenten, ambities en competenties
  • zicht op hoe jij je het beste kunt ontwikkelen en welke mogelijkheden je hebt
  • zicht op een passende baan of functierichting
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten

Wat kost het?

Dit traject kost € 865,- exclusief btw.

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt tien weken. 

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus voor jouw loopbaan kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ja, ik wil dit traject volgen

Meld je dan direct aan. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om je te inspireren en ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging in jouw werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan