Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Haalbaarheidsonderzoek

Je bent al een tijdje niet aan het werk en bent herstellende. Er zijn voor jou onvoldoende mogelijkheden om terug te keren naar je huidige functie.  Je wilt veerkracht en zelfvertrouwen hervinden en weten waar je aan toe bent. Is een re-integratie 2e spoortraject voor jou zinvol? Zijn er voor jou arbeidsmarktkansen?

Wat is het? 

Een haalbaarheidsonderzoek wordt ingezet zodra niet duidelijk is of een re-integratie 2e spoortraject, re-integratie bij een andere werkgever, voor jou zinvol is. Samen met jouw persoonlijke re-integratieadviseur onderzoek je of er voor jou arbeidsmogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn. Het arbeidsdeskundige rapport is hiervoor de basis. Na een eerste kennismaking en een verdiepend gesprek met de adviseur, geeft de Focus Kansencheck je inzicht in jouw arbeidsmarktkansen. Een vacature onderzoek geeft richting aan de beschikbaarheid van deze kansen. Jouw adviseur, een jobsearcher en de arbeidsdeskundige zorgen daarna samen voor een inventarisatierapport, een haalbaarheidsrapport en een advies over de vervolgstappen. 

Als er mogelijkheden zijn, rekening houdend met jouw mogelijkheden en beperkingen, dan kan een traject re-integratie 2e spoor worden opgestart. In dat geval sla je de eerste stap van dat traject, de Inventarisatiefase, over.

Wat is het resultaat?

Na het haalbaarheidsonderzoek:

  • heb je inzicht in je eigen kunnen
  • heb je helder wat jouw kansen op arbeidsmarkt zijn
  • heb je een concreet advies over jouw vervolgstappen op het gebied van wer 

Hoelang duurt het?

Vijf weken.

Een baan die bij mij past

Een baan die bij mij past

re-integratie 2e spoor
Een stap naar een nieuwe toekomst op een plek die past bij wie ik nu ben. Met als einddoel: werkplezier. Lees de complete ervaring.
Met plezier weer aan ’t werk

Met plezier weer aan ’t werk

re-integratie 2e spoor
Ik wilde gewoon heel graag weer aan het werk. Dit kon na een re-integratietraject 2e spoor. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus voor jouw loopbaan kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Hoe kunnen wij je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Live-Chat

Stel je vraag direct via de chat. Op werkdagen geven we je tussen 08.30 en 17.00 uur direct een antwoord.
Chatten

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088-0071400. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan hier.
MW Contact