Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op talent

Je herkent talent binnen je organisatie en je wilt medewerkers graag de gelegenheid geven om zich verder te ontplooien. Je wilt medewerkers laten groeien en ervoor zorgen dat ze meer zicht hebben op hun talenten en ontwikkelmogelijkheden. En je wilt het mogelijk maken dat medewerkers bewust kiezen voor hun eigen welzijn en voor datgene dat echt bij hen past. Zodat jullie samen werken aan duurzame inzetbaarheid.

Meld een medewerker aan

Kies voor beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op talent krijgt de medewerker beter zicht op zichzelf, op talenten en ambities. Samen met een persoonlijke loopbaanadviseur onderzoekt de medewerker de belangrijkste kwaliteiten, wat motiveert, wat voor hem of haar echt belangrijk is en welk soort werk daar het beste bij past.

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken 
Het traject bestaat uit drie gesprekken met een eigen loopbaanadviseur. Een persoonlijk fysiek gesprek en twee gesprekken via (beeld)bellen. Onder begeleiding van de adviseur geeft de medewerker antwoord op vragen als: “Welke kwaliteiten horen echt bij mij?”, “Hoe kan ik mijn talenten nog beter benutten in mijn werk?”, “In welke richting kan ik me ontwikkelen?” en “Wat is een passende opleiding om daar te komen?”. 

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten krijgt de medewerker inzicht in talent, motivatie, toegevoegde waarde en wat werk voor hem of haar betekent. In deze digitale leeromgeving wordt het hele traject doorlopen met de daarbij behorende modules die inspireren en motiveren. De modules bestaan uit opdrachten, inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips en informatie over ontwikkeling Bovendien kan de medewerker hier te allen tijde vragen stellen aan de adviseur.

Actieplan
De resultaten van het traject worden vastgelegd in een eindverslag. In dit verslag zijn de belangrijkste motivatoren, sterke punten en ontwikkelmogelijkheden van de medewerker benoemd. Het verslag voor de medewerker is een handig hulpmiddel om de resultaten van het traject te bespreken.

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen?

We begeleiden de medewerker om het persoonlijke doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op het stimuleren en ondersteunen van eigen regie door de medewerker.    

Na dit loopbaanadviestraject heeft medewerker: 

  • inzicht in talenten, ambities en competenties
  • beter inzicht in wat voor hem of haar echt belangrijk is 
  • zicht op welk werk het best passend is
  • zelfvertrouwen om vervolgstappen te zetten

Wat kost het?

De prijs van dit traject is € 475,- exclusief btw

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt zes weken. 

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan