Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Outplacement 1 ster

Een medewerker weet wat voor werk hij of zij zoekt, maar heeft begeleiding nodig bij het vinden van een nieuwe baan in de digitale arbeidsmarkt. Als werkgever wil jij dit graag ondersteunen. In het outplacementtraject 1 ster helpen we de medewerker succesvol gebruik te maken van social media en ondersteunt een jobsearcher ondersteund met het vinden van vacatures om een baan te vinden.

Meld een medewerker aan

Beweeg samen verder

Wat gaat je medewerker leren?

In dit traject doorloopt de medewerker twee modules: 

  1. Werk vinden met social media
    Het goed benutten van social media geeft een belangrijk voordeel op de arbeidsmarkt. LinkedIn, maar ook bijvoorbeeld Facebook en Instagram kunnen helpen om de baan te vinden die de medewerker voor ogen heeft.
  2. Actief netwerken en solliciteren
    De medewerker leert hoe zich het beste te profileren en hoe een netwerk slim in te zetten. Samen met een jobsearcher met kennis van de regionale arbeidsmarkt gaat de hij/zij aan de slag om een nieuwe baan te vinden. 

Hoe werkt het?

Jobsearcher  
De jobsearcher helpt de medewerker bij het solliciteren. Zo maakt hij de medewerker wegwijs in de digitale arbeidsmarkt, zoekt actief mee naar (verborgen) vacatures en zorgt voor een introductie in het Focus netwerk. Iedere twee weken organiseert de jobsearcher de jobclub. Tijdens de jobclub worden praktische sollicitatietips uitgewisseld en bereidt de medewerker zich voor op netwerk- en sollicitatiegesprekken. Het uitwisselen van ervaringen is leuk en inspirerend. Van het in groepsverband samen oefenen wordt de medewerker een steeds betere sollicitant.

Loopbaanportaal 
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten ontdekt men hier talent, motivatie, toegevoegde waarde en wat werk betekent. In dit portaal wordt het traject doorlopen en de daarbij behorende modules die inspireren en motiveren. De modules bestaan uit opdrachten, inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips en informatie over ontwikkeling en inzicht in de arbeidsmarkt en vacatures. Bovendien kan de medewerker hier te allen tijde vragen stellen aan de adviseur.

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen?

De gesprekken met de jobsearcher plus de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren de medewerker om direct aan de slag te gaan met de uitdaging. Om regie te nemen en zo stap voor stap toe te werken naar de stip op de horizon: de baan vinden die bij hem/ haar past. 

Na dit traject heeft de medewerker: 

  • de kennis om zichzelf goed te presenteren op social media
  • inzicht hoe gebruik te maken van een netwerk
  • de kennis om te netwerken en te solliciteren
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten 

Wat kost het?

€ 650,- exclusief btw 

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt twee maanden. 

Wie helpt mij op weg?

Wie helpt mij op weg?

outplacement
“Ik had steun nodig en ik wilde meer vertrouwen krijgen. Ik had iemand nodig die me verder op weg kon helpen.” Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan