Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Outplacement 1 ster

Je wilt een boventallige medewerker ondersteunen bij het vinden van ander werk en met zorg afscheid nemen. Het outplacement traject 1 ster is geschikt voor de  medewerker die weet wat voor werk hij of zij zoekt en zich goed kan presenteren, maar begeleiding nodig heeft om wegwijs te worden in de digitale arbeidsmarkt. Als werkgever wil jij dit graag ondersteunen. In het outplacementtraject 1 ster helpen we de medewerker succesvol gebruik te maken van social media en ondersteunt een jobsearcher bij het vinden van vacatures om een baan te vinden.

Meld een medewerker aan

Beweeg samen verder

Wat gaat de medewerker leren?

In dit traject doorloopt de medewerker twee modules:

  1. Werk vinden met social media
    De medewerker presenteert zich op social media en leert deze digitale netwerken slim te benutten.
  2. Actief netwerken en solliciteren
    De medewerker is actief op de arbeidsmarkt om betaald werk of een andere toekomstbestemming te vinden.

Hoe werkt het?

Jobsearcher  
De jobsearcher helpt de medewerker bij het solliciteren. Hij maakt de medewerker wegwijs in de digitale arbeidsmarkt, zoekt actief mee naar (verborgen) vacatures en zorgt voor een introductie in het Focus netwerk. Iedere twee weken organiseert de jobsearcher de jobclub. Tijdens de jobclub worden praktische sollicitatietips uitgewisseld en bereidt de medewerker zich voor op netwerk- en sollicitatiegesprekken. Het uitwisselen van ervaringen is leuk en inspirerend. Van het in groepsverband samen oefenen wordt de medewerker een steeds betere sollicitant

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten ontdekt de medewerker talenten, competenties en functiemogelijkheden. Arbeidsmarkttools in het portaal helpen bij het vinden van de weg naar de arbeidsmarkt. In deze digitale leeromgeving wordt het traject doorlopen met de bijbehorende modules. En de medewerker kan er te allen tijde vragen stellen aan de jobsearcher.

Waarom gaat dit traject de medewerker helpen?

De gesprekken met de jobsearcher plus de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren de medewerker om direct aan de slag te gaan. Om regie te nemen en zo stap voor stap toe te werken naar de stip op de horizon: een nieuwe passende baan.

Wat is het resultaat?

Na dit traject heeft de medewerker:

  • de kennis om zichzelf goed te presenteren op social media
  • inzicht hoe gebruik te maken van een netwerk
  • de kennis om te netwerken en te solliciteren
  • vertrouwen om de volgende stappen te zetten.

Wat kost het?

De prijs van dit traject is € 750,- exclusief btw.

Hoelang duurt het?

Het traject Outplacement 1 ster duurt twee maanden.

Wie helpt mij op weg?

Wie helpt mij op weg?

outplacement
“Ik had steun nodig en ik wilde meer vertrouwen krijgen. Ik had iemand nodig die me verder op weg kon helpen.” Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan