Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Dit doen wij voor jou

Wil jij verder groeien in je loopbaan? Werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Veranderen van werkgever of (weer) lekker en met meer plezier aan het werk zijn? Dan zijn wij er voor jou. We gebruiken 35 jaar ervaring in loopbaanadvies en -ontwikkeling om jou vandaag vooruit te helpen.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Blijf in beweging

Loopbaanadvies

Je wilt verder groeien in je loopbaan. Misschien heb je je volgende stap al vrij concreet voor ogen, misschien is de richting nog niet zo duidelijk. Je wilt in ieder geval bewust kiezen voor het vervolg dat bij jou past. Met loopbaanadvies van Focus krijg je inzicht in jezelf en wat je belangrijk vindt, ontdek je wat voor jou de beste keuze is, en begeleiden we je om actief de volgende stap te zetten.

Persoonlijke ontwikkeling

Je voelt dat er iets moet gaan veranderen in je werk. Je werk gaat je niet altijd even makkelijk af. Je wilt inzicht in jezelf in relatie tot je persoonlijk functioneren in werk. Weten welke verandering nodig is om je verder te ontwikkelen. Met gerichte begeleiding leer je actief nieuw gedrag aan om beter en sterker te worden in je werk. Zodat je met zelfvertrouwen je doelen in werk bereikt.

Zorg voor beweging

Loopbaancoaching

Je merkt dat je vaak vermoeid terug komt van je werk en dat je er steeds minder zin in hebt. Je voelt dat je echt wat moet doen om niet uit te vallen. Je wilt aan het stuur zitten om weer lekker aan het werk te zijn. Je wilt onderzoeken wat daarvoor nodig is, en wat voor jou de beste route is om weer gezond en gemotiveerd aan het werk te zijn. In je huidige werk, ander werk of een andere organisatie.

Re-integratie 2e spoor

Je bent al een tijdje niet aan het werk en er zijn voor jou onvoldoende mogelijkheden om terug te keren naar je huidige functie. Je wilt weer met plezier aan het werk zijn. Er is een periode geweest waarin je vooral bezig was met je beperkingen. Nu is je blik gericht op jouw mogelijkheden en is het tijd om aan de slag te gaan met de toekomst.

Kom in beweging

Outplacement

Bij het beëindigen van je dienstverband komt er veel op je af, praktisch én vaak ook emotioneel. Het is de tijd om je ambities opnieuw tegen het licht te houden en weloverwogen je volgende stap te zetten. Je wilt meer inzicht in jezelf en al jouw mogelijkheden. Je wilt graag (snel) weer aan het werk in een baan die echt bij je past. Doelgericht, gestructureerd en met persoonlijk advies en begeleiding.

Voor jezelf beginnen

Je bent toe aan de volgende stap in je loopbaan: je wilt zelfstandig ondernemer worden. Je blik is gericht op jouw mogelijkheden om als zelfstandige aan de slag te gaan met jouw toekomst. Maar, past dat ook echt bij je? We helpen je om te ontdekken of jouw talenten aansluiten bij een toekomst als zelfstandige.

Wat past het beste bij mij?

De keuzehulp helpt om na te denken over je vraag en te bepalen welk traject het beste bij je past.

Doe de keuzehulp

Onze trajecten

Onze persoonlijke trajecten zijn gebaseerd op jouw precieze vraag en de juiste match met onze ervaren loopbaanprofessionals. We werken vanuit positiviteit, zijn praktijkgericht en leggen de nadruk op wie je bent en wat je zelf kunt doen. We vertellen je niet wat je moet doen, maar helpen je zelf ontdekken wat voor jou de juiste vervolgstap is. Met een gezonde dosis humor enthousiasmeren we je én dagen we je uit om kleine stappen te zetten. Zowel in je werk als privé. We combineren persoonlijk advies, e-coaching en training met een uitgebreide digitale leeromgeving zodat we samen optimaal resultaat behalen.

Veelgestelde vragen

Ik twijfel over het juiste traject.
We geven je uiteraard graag advies. Je kunt ons bellen tussen 08.30 en 17.00 uur op 088-0071400. PS: Heb je de keuzehulp al geprobeerd?
Ik wil (eerst) een kort loopbaanadvies. Kan dat ook?
Jazeker. Speciaal hiervoor hebben we het Loopbaanconsult van 1,5 uur ontwikkeld. De prijs van dit consult is €325,- excl. btw. Afhankelijk van de situatie kan één adviesgesprek voldoende zijn om de vervolgstappen te bepalen maar het loopbaanconsult kan ook het startpunt zijn van een vervolgtraject.
Hoe zit het met alle wettelijke aspecten?
Bij trajecten die worden doorlopen tijdens ziekmelding bewaken wij de wettelijke richtlijnen die van toepassing zijn (de Wet Verbetering Poortwachter). Dit betreft:
Wat als er geen klik is met de adviseur?
Het kan voorkomen dat er na de eerste kennismaking het gevoel is dat de door ons voorgestelde adviseur niet de juiste match is om verder te komen. In dat geval kun je contact met ons opnemen en overleggen we samen welke adviseur beter past.
Wat als blijkt dat het gekozen traject te kort is?
Voor de volgende trajecten is verlenging mogelijk:
Werkt er altijd een adviseur in mijn regio?
Er werken meer dan 90 loopbaanprofessionals voor Focus Nederland. Onze professionals werken bovendien op meerdere locaties en hebben kennis van de arbeidsmarkt in de hele regio. Het eerste gesprek vindt meestal plaats op een van onze locaties; de vervolggesprekken doen we vaak online. We vinden altijd een oplossing om de dienstverlening zo snel mogelijk te laten starten, met de best passende adviseur.
Wat doen jullie met de aanmeldgegevens?
Bij de aanmelding voor een traject van Focus Nederland vragen we je om relevante gegevens in te vullen om jouw aanmelding te kunnen verwerken en onze dienstverlening uit te kunnen gaan voeren. De wijze waarop wij persoonsgegevens verwerken lees je in ons privacyreglement.
Kan ik nog annuleren of wijzigen?
Annuleren kan tot 5 dagen voor aanvang van een traject. Wijzigen van een startdatum kan in overleg wel of niet plaatsvinden. Neem hiervoor contact met ons op. Meer informatie lees je in onze Algemene voorwaarden.
Kan een medewerker zichzelf ook aanmelden?
Dat kan zeker. Als een medewerker zichzelf aanmeldt en de werkgever gaat de factuur voldoen, dan nemen wij altijd nog even contact op met de werkgever met het verzoek om deze aanmelding, en daarmee de betalingsverplichting, te bevestigen.

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chatten

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen