Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Ik ontdekte mijn ankers

Na een reorganisatie koos Hanneke ervoor om te stoppen met haar functie bij een groot voedingsmiddelen concern. De werkgever steunde haar in haar zoektocht naar een nieuwe functie buiten het bedrijf met een budget voor outplacement.

Hanneke (50 jaar) deed met veel plezier consumentenonderzoek, en werkte vooral door corona veel thuis. Toen er een reorganisatie kwam bij het bedrijf werd haar een nieuwe functie aangeboden wat wel betekende dat ze nog steeds alleen online zou werken. Hanneke ambieerde deze nieuwe functie niet en ging met een outplacementbudget op zoek naar een outplacementbureau. Ze wilde graag in Utrecht begeleid worden en kwam uiteindelijk bij Focus terecht waar het goed klikte met Miranda Alberts.

Resultaat

Hanneke werkt nu bij een kleinschalige hogeschool als docent.  Ze heeft inmiddels één semester gedraaid, en geeft vanuit haar bedrijfservaring diverse marketing vakken. “Ik vind het bijzonder leuk om te doen. Contact met studenten geeft mij energie. Ik weet niet of dit mijn eindstation is maar het is een eerste stap. Ik blijf kijken wat bij mij past en kan nu iets maatschappelijks terug geven, dat is wat ik wilde.”

Aanpak

“Met Miranda heb ik persoonlijke gesprekken gevoerd en gebruik gemaakt van oefeningen en testen in het loopbaanportaal van Focus. We startten het traject met het kaartspel loopbaanankers, om duidelijk te krijgen wat ik belangrijk vind.” Hieruit kwamen uiteindelijk acht voor haar belangrijke ‘ankers’. De vacatures die hiermee matchten waren vooral gericht op maatschappelijke functies en onderwijs. “Tijdens het traject hebben we ook mijn cv en profiel aangescherpt, daar heb ik veel plezier van. “

Op advies van Miranda verdiepte Hanneke zich in het onderwijs, waarbij ze tussentijds steeds contact met Miranda had. Ze legde contact met scholen en liep ook mee in de klas. Zo kreeg Hanneke een beter beeld over wat bij haar past. Wellicht zal ze later nog een aanvullende opleiding doen.

Dit viel op

Hanneke: “Het is belangrijk om op te blijven letten of een functie echt bij je past. Wees niet bang om een functie af te wijzen als jouw ‘loopbaanankers’ daar niet in passen. En, ik weet nu dat ik meer kan dan ik dacht. Mijn hoofd is vrij om te kijken wat ik verder wil.”

Loopbaanadviseur Miranda Alberts: Hoe kom je van een maatschappelijke wens naar een concrete functie als docent? Hanneke heeft er een mooi project van gemaakt door alle mogelijkheden te onderzoeken via haar netwerk, interviews, vacatures, meeloopdagen en gerichte sollicitatiegesprekken. Door steeds te reflecteren op deze acties, werd haar doel steeds scherper en heeft ze een mooie baan gevonden. Het was superleuk om dit proces te faciliteren.”

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen