Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Hoe motiveert en behoudt u uw medewerkers?

Tot 30 november biedt Focus ‘Motivatieboost: samen in gesprek’ aan. Deze digitale leeromgeving biedt medewerkers inzicht in hun wensen ten aanzien van hun werk en geeft tips over hoe hier met u als werkgever het gesprek over aan te gaan. Door dit gesprek te voeren is de kans groter dat uw medewerkers gemotiveerd aan de slag blijven.

Het is zomervakantie. Voor veel mensen dé periode om te reflecteren op hun baan: vind ik nog voldoende uitdaging, sluit mijn huidige functie goed aan bij mijn talenten en ambities? Kortom; vind ik mijn werk nog leuk? Onderzoek van recruitmentbureau Robert Half toont aan dat deze heroriëntatie vaak leidt tot een zoektocht naar een nieuwe baan.

Stille trom
In veel gevallen wisselen medewerkers daadwerkelijk van baan. “Vaak vertrekken ze met stille trom,” zegt Gé Oerlemans, adviseur Duurzame Inzetbaarheid & Mobiliteit bij Focus Nederland. “Medewerkers gaan maar zelden het gesprek met hun werkgever aan over de ontevredenheid in hun werk. Vaak zijn ze bang voor de gevolgen. Zal mijn werkgever een gesprek hierover zien als een signaal om het bedrijf te verlaten? En wat zijn dan de gevolgen?”

Laag verzuim, hogere productiviteit
“Dat is jammer,” vervolgt Oerlemans. “Want het mes snijdt aan twee kanten. Een gesprek over hun loopbaan geeft medewerkers toekomstperspectief en zorgt voor meer plezier en betrokkenheid bij het werk. Dat ziet een werkgever weer terug in laag verzuim en verhoogde productiviteit. En niet onbelangrijk in deze tijden van personeelstekorten: de medewerker blijft behouden.”

Gesprek over het werk voeren
Om het gesprek te voeren hebben medewerkers eerst inzicht nodig in de zaken op het werk die ze belangrijk vinden. Dat inzicht biedt de Motivatieboost. “Medewerkers reageren op stellingen over hun ideale werkomgeving, werkstijl en ontwikkelpunten,” licht Oerlemans toe. “Vervolgens krijgen ze een rapport met uitkomsten dat ze kunnen gebruiken om het gesprek met hun werkgever aan te gaan. Zo kunnen ze samen kijken naar manieren die voor meer plezier of uitdaging in het werk zorgen.”

Klein ‘tikkie’
“Verwacht geen grootscheepse verandertips in het rapport,” vult Oerlemans aan. “Onze ervaring is dat medewerkers een klein ‘tikkie’ nodig hebben om weer goed op hun plek te zitten. Neem bijvoorbeeld de schilder die net wat ambitieuzer is. Door hem het projectplan- of de planning voor de volgende klus te laten uitvoeren, kan hij zijn baan al veel uitdagender vinden.”

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen