Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Loopbaanadvies

Het loopbaanadvies is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over zijn of haar loopbaan en ontwikkeling en behoefte heeft aan advies van een loopbaanadviseur. Elk traject begint met inzicht. Ontdekken welke zaken belangrijk zijn en wat dit inzicht betekent. Daarnaast wat ervoor nodig is om actief de volgende stap te zetten om beweging in werk te realiseren. Focus op beweging in werk.
Bekijk de trajecten

Hoe werkt het?

Het loopbaanadviestraject is een combinatie van persoonlijke gesprekken en toegang tot een digitale leeromgeving. Met een persoonlijke adviseur bespreekt de medewerker wat de loopbaanvraag is en samen bepalen ze een passende manier om aan de toekomst te werken. Op basis van de loopbaanvraag wordt gekeken welk traject het beste aansluit. We doen wat nodig is en wat werkt.

Trajecten kunnen worden ingezet voor individuele vraagstukken. Het gevarieerde trajectaanbod vind je op deze pagina. Spelen er ontwikkelvraagstukken die bij meerdere collega’s of teams, dan is een maatwerkprogramma mogelijk. Ben je hierin geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Wat is het resultaat?

Het loopbaanadvies is een laagdrempelige manier om inzicht, inspiratie en begeleiding te krijgen van een betrokken adviseur bij de mogelijke vervolgstappen in de loopbaan van jouw medewerker.

Na het loopbaanadviestraject heeft de medewerker:

  • inzicht in zijn/ haar talenten, werkwaarden en ambities
  • helder wat de volgende loopbaanstap is in zijn/ haar loopbaan
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten
  • duidelijk wat er moet gebeuren om een nieuw doel te bereiken
  • zin om de volgende stap te zetten en verder te groeien

Hieronder vind je ons trajectaanbod. Weet je niet wat het beste past bij de vraag van de medewerker? Doe dan samen de keuzehulp.

Focus op werkplezier

Als leidinggevende of HR Professional weet je als geen ander dat taken die goed aansluiten bij wat jou motiveert je energie geven. Dat zorgt voor werkplezier. Hierdoor kun je je werk ook beter aan op momenten dat het even tegenzit. Zo ervaar je minder werkstress. Hoe zorg jij ervoor dat medewerkers meer plezier uit hun werk halen? 

Loopbaanconsult

Je wilt de groei van medewerkers ondersteunen. Want je weet als geen ander dat jouw organisatie altijd in beweging is. Dus je wilt dat medewerkers zich laten inspireren en motiveren om bewust voor hun loopbaan te kiezen. Graag help je ze hierbij. Het loopbaanconsult is hierbij de eerste stap. 

Focus op gespreksvoering

Je wilt als leidinggevende of HR-professional medewerkers helpen om helder en duidelijk te communiceren waar ze voor staan en dat ze aangeven wat het beste bij ze past. Soms heeft een medewerker hier een duidelijk beeld van maar lukt het niet om dit concreet te delen met de omgeving. Jij wilt deze medewerker helpen om het goed onderbouwd over te brengen.

Focus op talent

Je herkent talent binnen je organisatie en je wilt medewerkers graag de gelegenheid geven om zich verder te ontplooien. Je wilt medewerkers laten groeien en ervoor zorgen dat ze meer zicht hebben op hun talenten en ontwikkelmogelijkheden. En je wilt het mogelijk maken dat medewerkers bewust kiezen voor hun eigen welzijn en voor datgene dat echt bij hen past. Zodat jullie samen werken aan duurzame inzetbaarheid.

Focus op nieuw werk

Jouw organisatie is altijd in beweging. Ook medewerkers wil je helpen om aan zichzelf te blijven werken en zichzelf te blijven ontwikkelen. Je wilt medewerkers motiveren om te veranderen van werk en bewust te laten kiezen voor een nieuwe functie die echt bij ze past. Vanuit de mogelijkheden, uitdagingen en ambities die ze hebben. 

Focus op leidinggeven

Je herkent medewerkers en hun (toekomstige) rollen. Er is een medewerker die wil groeien in zijn of haar loopbaan, en het liefst naar een managementrol. Jij herkent talent en wilt dit graag goed faciliteren. Je wilt de medewerker het inzicht geven in leidinggevende kwaliteiten zodat men bewust kan kiezen of een leidinggevende functie echt goed past. Zodat zowel jij als de medewerker inzicht krijgt in wat er nog nodig is om succesvol te zijn.

Loopbaan APK

De wereld om ons heen verandert en jouw organisatie beweegt mee. Je wilt dat medewerkers zich blijven ontwikkelen in hun loopbaan. Binnen jouw organisatie, maar ook als dat erbuiten is. Hierbij wil je ze goed faciliteren. Je wilt ze de ruimte geven om te kijken naar hun huidige loopbaan en hen de kans geven om een loopbaanplan te maken. 

Focus op veerkracht

Je wilt graag dat je medewerkers bevlogen en met energie aan het werk zijn. Dat creëert een medewerker door de juiste balans te vinden in de taken die bij de functie horen en de bijbehorende zaken die energie geven. Wanneer de medewerker stressklachten heeft kan het zijn dat de functie niet goed (meer) past. Je de medewerker ondersteunen om dit aan te pakken, zodat hij of zij weer het maximale uit zichzelf kan halen. 

Focus op personal branding

Als organisatie wil je je goed presenteren. Je wilt graag laten zien wat jouw bedrijf uniek maakt. Zowel intern als extern. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn jouw medewerkers en hoe zij zich met vertrouwen kunnen profileren. Zodat ze binnen hun werkomgeving beter kunnen presenteren of zodat ze nog beter opvallen binnen jullie werkveld.

Focus op pensioen

Er is een medewerker die over een paar jaar met pensioen gaat waardoor er een nieuwe loopbaanfase ontstaat. Wat betekent dit voor de inzetbaarheid van de medewerker? Wil hij of zij minder werken of de functie anders inrichten? De meeste grote gebeurtenissen in ons leven, zoals studeren, de eerste nieuwe baan, kinderen krijgen, gaan gepaard met een proces waarin men opnieuw de balans moet zien te vinden. De aankomende pensioentijd is daar geen uitzondering op.

Focus op loopbaankeuze

Werk verandert voortdurend. Daarom is het belangrijk om bezig te zijn met de toekomst. Je wilt dat medewerkers groeien in hun loopbaan en meer zicht hebben op hun talenten en ontwikkelmogelijkheden. Zodat medewerkers bewust kunnen kiezen voor de loopbaanstappen die écht bij de werknemer passen. Jij wil daar de ruimte voor geven en dit stimuleren.

Focus op ervaring

Je vindt het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en mee blijven bewegen. Of het nu een verandering is in de privé situatie waardoor er behoefte is om werk na al die jaren anders in te richten. Of omdat jij als leidinggevende de kennis en ervaring van de medewerker wilt inzetten in een rol die beter aansluit bij de ontwikkelingen in jouw organisatie.

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen