Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Outplacement

In een outplacementtraject onderzoekt de medewerker samen met een persoonlijke loopbaanadviseur wat hij of zij ambieert en welke baan passend is. Wij begeleiden vervolgens de medewerker bij het vinden van een nieuwe baan. Onze outplacementtrajecten zijn een combinatie van persoonlijke gesprekken, workshops en toegang tot het onderscheidende loopbaanportaal, vol kennis, inspiratie, trainingen en opdrachten.  
Bekijk de trajecten

Hoe werkt het?

Een traject begint veelal met inzicht. Ontdekken welke zaken belangrijk zijn voor de medewerker. En wat ervoor nodig is om actief de volgende stap te zetten om een leuke nieuwe baan te vinden. De adviseur begeleidt hierbij en adviseert over passende functiemogelijkheden en de kansen op de arbeidsmarkt. Een jobsearcher, met kennis van de regionale arbeidsmarkt, begeleidt bij het actief vinden van de juiste vacatures, bij netwerken en bij solliciteren. 

Trajecten kunnen worden ingezet voor individuele vraagstukken. Bij bredere vraagstukken, bijvoorbeeld door organisatieverandering, maken wij een programma op maat. Hierbij is ook aandacht voor trainingen voor leidinggevenden om deze trajecten goed te begeleiden. Ben je hierin geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Wat is het resultaat?

Er zijn vijf trajecten die verschillen in duur, intensiviteit en begeleidingsvormen. Deze houden rekening met de uitgangssituatie en wat er nodig is om succesvol te zijn bij het vinden van een nieuwe baan voor jouw medewerker. Op basis van de vraag kies je welk traject het beste bij de situatie van jouw medewerker past. 

Wat is het resultaat?

Na een outplacementtraject weet de medewerker:

  • wat er nodig is om met deze verandering om te gaan
  • waar nieuwe kansen en mogelijkheden liggen
  • hoe een echt goed passende baan te vinden
  • hoe succesvol te solliciteren
  • dat hij of zij met het opgebouwde zelfvertrouwen binnen afzienbare tijd een nieuwe baan heeft

Hieronder vind je ons trajectaanbod.

Outplacement 5 sterren

Een medewerker moet op zoek naar een nieuwe baan omdat het dienstverband afloopt. In zo’n situatie komt er veel op de medewerker af, praktisch én vaak ook emotioneel. Dat begrijpen wij maar al te goed. In dit outplacementtraject begeleiden we de medewerker hier intensief, teneinde met vertrouwen daadwerkelijk een nieuwe passende baan te vinden. 

Outplacement 4 sterren

Je wilt een medewerker helpen onderzoeken welk nieuw werk echt past. Ook wil je zorgen voor extra begeleiding bij alles wat nodig is voor het vinden van een nieuwe baan. In het Outplacementtraject 4 sterren begeleiden we de medewerker bij het succesvol vinden van een nieuwe baan die aansluit op zijn/haar talenten en ambities.

Outplacement 3 sterren

Je wilt een medewerker de ondersteuning van een expert aanbieden bij het maken van de juiste keuzes voor een nieuwe functie. Bijvoorbeeld door de eigen loopbaanideeën te helpen vertalen naar arbeidsmarktkansen en het creëren van een zoekprofiel om de baan te vinden die daarbij hoort. In dit traject leren we de medewerker hoe je dit aanpakt en bieden we begeleiding bij al deze stappen.

Outplacement 2 sterren

Een medewerker heeft best helder voor ogen welke nieuwe baan passend is. Alleen is de persoonlijke presentatie en het vinden van die baan een uitdaging. Als werkgever wil je hierin faciliteren. In het dit traject helpen we de medewerker me persoonlijke profilering en leren we hoe het netwerk het beste ingezet kan worden tijdens het solliciteren. Samen met een persoonlijke loopbaanadviseur en jobsearcher met kennis van de regionale arbeidsmarkt gaat de medewerker aan de slag om een nieuwe baan te vinden.

Outplacement 1 ster

Een medewerker weet wat voor werk hij of zij zoekt, maar heeft begeleiding nodig bij het vinden van een nieuwe baan in de digitale arbeidsmarkt. Als werkgever wil jij dit graag ondersteunen. In het outplacementtraject 1 ster helpen we de medewerker succesvol gebruik te maken van social media en ondersteunt een jobsearcher ondersteund met het vinden van vacatures om een baan te vinden.

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen