“Als 60-jarige en 1 jaar werkzoekend, kreeg ik twee banen aangeboden”

Henri over het vinden van een baan na van-werk-naar-werk gesprekken met Focus.

Henri, ex-werknemer van Unit4, werd op 59-jarige leeftijd ontslagen vanwege een reorganisatie. Henri was één van de medewerkers uit een grote groep medewerkers die bij Focus een outplacementtraject kon volgen van een halfjaar.

“Na heel veel inspanningen en solliciteren kreeg ik een baan bij de SVB aangeboden. Het viel op dat ik een goede cv had en vrijwilligerswerk doe. Voordat ik mijn sollicitatiebrief heb gestuurd heb ik eerst gebeld. Het sollicitatiegesprek dat volgde en dat ik tijdens de loopbaanbegeleiding had geoefend, verliep goed en tot mijn plezier werd ik aangenomen. 

Daarna ontving ik een uitnodiging voor een gesprek bij FNV. Dit verliep voorspoedig en ik kreeg de baan aangeboden. Deze functie past mij beter plus de arbeidsvoorwaarden zijn gunstiger. Wel heb ik SVB met een brief hartelijk bedankt dat zij mij een kans hebben gegeven en de reden aangegeven waarom ik voor FNV heb gekozen waar ik inmiddels ben begonnen als loonberekenaar.

Binnenkort ben ik ook gastspreker voor een groep mensen die voor het eerst kennismaakt met vrijwilligerswerk. Ik ga dan mijn ervaringen die ik heb opgedaan tijdens het vrijwilligerswerk delen en vertellen dat vrijwilligerswerk een middel is om een betaalde baan te vinden.”

Bij deze wil ik Judith Hament en haar collega’s bedanken voor de positieve bijdrage tijdens het traject bij Focus."

Henri is begeleid bij Focus in Utrecht door Judith Hament