Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Dit doen wij voor jou

Wil je medewerkers binden en boeien en gun je hen de kans om hun ambities waar te maken? Wil je dat medewerkers de regie nemen over hun loopbaan of hun persoonlijke ontwikkeling in relatie tot werk? Heb je door veranderingen in je organisatie medewerkers die je naar ander werk wilt laten begeleiden? Of zijn er medewerkers die regelmatig of al lang ziek zijn waarbij je twijfelt of er een mismatch is met hun eigen werk? Dan zijn wij zijn er voor je. We gebruiken ruim 35 jaar ervaring in loopbaanadvies en -ontwikkeling om jouw medewerkers vandaag vooruit te helpen.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Beweeg je mee

Loopbaanadvies

Medewerkers willen zich blijven ontwikkelen om gezond en gemotiveerd aan het werk te blijven. Jij wilt talent binden en boeien en teamleden ondersteunen bij het realiseren van ambitie. En je wilt dat ze actief regie nemen op hun loopbaan en meebewegen met de organisatie. Onder begeleiding van onze loopbaanadviseur of -coach gaan medewerkers aan de slag om verder te groeien in hun loopbaan.

Persoonlijke ontwikkeling

Soms gaat het werk iemand niet meer zo makkelijk af en is er verandering nodig in functioneren in werk. Of je wilt dat medewerkers zich ontwikkelen om mee te kunnen gaan met veranderingen. Met helder inzicht en gerichte begeleiding leren medewerkers nieuw gedrag aan om beter en sterker te worden in hun functie. Zodat doelen in werk weer bereikt worden.

Zorg voor beweging

Loopbaancoaching

Als een medewerker zich regelmatig ziekmeldt of is uitgevallen, kan er meer aan de hand zijn. Past de functie nog wel goed bij de medewerker in het leven dat hij of zij leidt? Loopbaancoaching geeft inzicht wat er nodig is om (weer) gezond, gemotiveerd en competent aan het werk te zijn en te blijven. In de huidige functie, met ander werk of in een andere organisatie.

Re-integratie 2e spoor

Wanneer een medewerker al bijna een jaar niet meer aan het werk is moet u er als werkgever voor zorgen dat een arbeidsdeskundig onderzoek wordt uitgevoerd. Vaak zal de arbeidsdeskundige dan adviseren om een 2e spoortraject op te starten. Zelfs wanneer een medewerker al aan het re-integreren is en naar verwachting op termijn terug kan keren in eigen werk. Dit om geen re-integratiekansen te missen.

Kom in beweging

Outplacement

Je wilt boventallige medewerkers ondersteunen bij het vinden van ander werk, goed werkgever zijn voor wie het contract afloopt of met zorg afscheid nemen van een medewerker die niet meer goed functioneert. Je gunt hun een nieuwe kans elders en wilt ze hierbij de beste outplacement bieden zodat ze hun toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Doelgericht, gestructureerd en met persoonlijk advies en begeleiding.

Ondernemerschap

Je hebt een medewerker die eigen ondernemer wilt worden. De blik van deze medewerker is dus gericht op een toekomst buiten jouw organisatie. We begeleiden de medewerker om de volgende stap te zetten en met zelfvertrouwen voor zichzelf te beginnen.

Veelgestelde vragen

Ik twijfel over het juiste traject.
We geven je uiteraard graag advies. Je kunt ons bellen tussen 08.30 en 17.00 uur op 088-0071400. PS: Heb je de keuzehulp al geprobeerd?
Ik wil (eerst) een kort loopbaanadvies. Kan dat ook?
Jazeker. Speciaal hiervoor hebben we het Loopbaanconsult van 1,5 uur ontwikkeld. De prijs van dit consult is €325,- excl. btw. Afhankelijk van de situatie kan één adviesgesprek voldoende zijn om de vervolgstappen te bepalen maar het loopbaanconsult kan ook het startpunt zijn van een vervolgtraject.
Hoe zit het met alle wettelijke aspecten?
Bij trajecten die worden doorlopen tijdens ziekmelding bewaken wij de wettelijke richtlijnen die van toepassing zijn (de Wet Verbetering Poortwachter). Dit betreft:
Wat als er geen klik is met de adviseur?
Het kan voorkomen dat er na de eerste kennismaking het gevoel is dat de door ons voorgestelde adviseur niet de juiste match is om verder te komen. In dat geval kun je contact met ons opnemen en overleggen we samen welke adviseur beter past.
Wat als blijkt dat het gekozen traject te kort is?
Voor de volgende trajecten is verlenging mogelijk:
Werkt er altijd een adviseur in mijn regio?
Er werken meer dan 90 loopbaanprofessionals voor Focus Nederland. Onze professionals werken bovendien op meerdere locaties en hebben kennis van de arbeidsmarkt in de hele regio. Het eerste gesprek vindt meestal plaats op een van onze locaties; de vervolggesprekken doen we vaak online. We vinden altijd een oplossing om de dienstverlening zo snel mogelijk te laten starten, met de best passende adviseur.
Wat doen jullie met de aanmeldgegevens?
Bij de aanmelding voor een traject van Focus Nederland vragen we je om relevante gegevens in te vullen om jouw aanmelding te kunnen verwerken en onze dienstverlening uit te kunnen gaan voeren. De wijze waarop wij persoonsgegevens verwerken lees je in ons privacyreglement.
Kan ik nog annuleren of wijzigen?
Annuleren kan tot 5 dagen voor aanvang van een traject. Wijzigen van een startdatum kan in overleg wel of niet plaatsvinden. Neem hiervoor contact met ons op. Meer informatie lees je in onze Algemene voorwaarden.
Kan een medewerker zichzelf ook aanmelden?
Dat kan zeker. Als een medewerker zichzelf aanmeldt en de werkgever gaat de factuur voldoen, dan nemen wij altijd nog even contact op met de werkgever met het verzoek om deze aanmelding, en daarmee de betalingsverplichting, te bevestigen.

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen