Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op beweging in werk

Of je medewerkers wilt faciliteren in hun ontwikkeling om mee te kunnen bewegen met de veranderingen in de organisatie, je hen wilt stimuleren om een volgende stap te zetten in hun loopbaan of hen wilt ondersteunen bij hun re-integratie. Wij zijn er voor je, als autoriteit in de markt en gebruiken 35 jaar ervaring in loopbaanadvies en -ontwikkeling om medewerkers vandaag vooruit te helpen.
Kunnen wij helpen?
54.435
Aantal begeleide medewerkers
25.244
Aantal gebruikers bedrijfsportalen
95,2%
Tevreden opdrachtgevers
8,4
Medewerkers- tevredenheid
De wereld verandert, technologie verandert, jouw organisatie verandert. Ook medewerkers maken ‘t nodige mee. Je wilt talent behouden en hen regie geven over hun ambities. En je wilt dat je medewerkers mee veranderen of keuzes maken. Zodat ze gezond, gemotiveerd en competent aan het werk zijn en blijven.

Hoe wij dat doen?

Beweeg je mee?

Je wilt dat medewerkers zich blijven ontwikkelen om gezond en gemotiveerd aan het werk te blijven. Je wilt talent binden en boeien en teamleden ondersteunen bij het realiseren van hun ambities en hun persoonlijke ontwikkeling in relatie tot werk. Onder begeleiding van onze loopbaanadviseur gaan medewerkers aan de slag om verder te groeien hun loopbaan.
Lees meer

Zorg voor beweging

Een medewerker valt regelmatig uit. Of heeft zich al wat langer ziekgemeld. Is er een mismatch met de functie? Je wilt het allerliefst dat medewerkers in deze situatie weer gezond en gemotiveerd aan de slag kunnen. Ons team zorgt voor inzicht in wat hiervoor nodig is en gaat aan de slag om dit te realiseren. Zodat deze medewerkers binnen afzienbare tijd weer met energie aan het werk zijn én blijven. Bij de eigen organisatie, of elders.
Lees meer

Beweeg je verder

Veel organisaties zijn continu in beweging. Functies veranderen of verdwijnen. Je wilt boventallige medewerkers de beste ondersteuning bieden door ze grip te geven op hun toekomst en gunt medewerker een nieuwe kans elders. Vanuit goed werkgeverschap help je ze van werk naar werk. Dat geeft vertrouwen en werkt motiverend. Onze betrokken adviseurs begeleiden medewerker bij de route hier naartoe.
Lees meer

Beste blended match

Onze loopbaanprofessionals zijn echte verbinders. Wij verbinden vanuit werkwaarden, vanuit intrinsieke motivatie en (te ontwikkelen) competenties. Altijd met de langere termijn voor ogen en in relatie tot organisatiedoelstellingen. Met kennis van de regionale arbeidsmarkt en ondersteund door een onderscheidende digitale leeromgeving.
Lees meer over ons

Nieuws

De laatste ontwikkelingen op gebied van loopbaanontwikkeling delen we graag met je via onze nieuwspagina.
Lees het nieuws
Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Een baan die bij mij past

Een baan die bij mij past

re-integratie 2e spoor
Een stap naar een nieuwe toekomst op een plek die past bij wie ik nu ben. Met als einddoel: werkplezier. Lees de complete ervaring.
Verbreding of verdieping?

Verbreding of verdieping?

persoonlijke ontwikkeling
Ik heb nu meer zelfvertrouwen waardoor ik nu echt de regie over mijn eigen werk neem. En dingen doe waar ik plezier in heb. Lees de complete ervaring.
Met plezier weer aan ’t werk

Met plezier weer aan ’t werk

re-integratie 2e spoor
Ik wilde gewoon heel graag weer aan het werk. Dit kon na een re-integratietraject 2e spoor. Lees de complete ervaring.
Wie helpt mij op weg?

Wie helpt mij op weg?

outplacement
“Ik had steun nodig en ik wilde meer vertrouwen krijgen. Ik had iemand nodig die me verder op weg kon helpen.” Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou als werkgever ook inzicht kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen

Veelgestelde vragen

Ik twijfel over het juiste traject.
We geven je uiteraard graag advies. Je kunt ons bellen tussen 08.30 en 17.00 uur op 088-0071400. We helpen je graag verder. PS: Heb je de keuzehulp al geprobeerd?
Ik wil (eerst) een kort loopbaanadvies. Kan dat ook?
Jazeker. Speciaal hiervoor hebben we het Loopbaanconsult van 1,5 uur ontwikkeld. Afhankelijk van de situatie kan één adviesgesprek voldoende zijn om de vervolgstappen te bepalen maar het loopbaanconsult kan ook het startpunt zijn van een vervolgtraject.
Hoe zit het met alle wettelijke aspecten?
Bij trajecten die worden doorlopen tijdens ziekmelding bewaken wij de van toepassing zijnde wettelijke richtlijnen van de Wet Verbetering Poortwachter. Dit betreft de dienstverleningen:
Wat als er geen klik is met de adviseur?
Het kan voorkomen dat er na de eerste kennismaking het gevoel is dat de door ons voorgestelde adviseur niet de juiste match is om verder te komen. In dat geval kun je contact met ons opnemen en overleggen we samen welke adviseur beter past.
Wat als blijkt dat het gekozen traject te kort is?
Voor de volgende trajecten is verlenging mogelijk:
Werkt er altijd een adviseur in mijn regio?
Er werken meer dan 90 loopbaanprofessionals voor Focus Nederland. Onze professionals werken bovendien op meerdere locaties en hebben kennis van de arbeidsmarkt in de hele regio. Het eerste gesprek vindt meestal plaats op een van onze locaties; de vervolggesprekken doen we vaak online. We vinden altijd een oplossing om de dienstverlening zo snel mogelijk te laten starten, met de best passende adviseur.
Wat doen jullie met de aanmeldgegevens?
Bij de aanmelding voor een traject van Focus Nederland vragen we je om relevante gegevens in te vullen om jouw aanmelding te kunnen verwerken en onze dienstverlening uit te kunnen gaan voeren. De wijze waarop wij persoonsgegevens verwerken lees je in ons privacyreglement.
Kan ik nog annuleren of wijzigen?
Annuleren kan tot 5 dagen voor aanvang van een traject. Wijzigen van een startdatum kan in overleg wel of niet plaatsvinden. Neem hiervoor contact met ons op. Meer informatie lees je in onze Algemene voorwaarden.
Kan een medewerker zichzelf ook aanmelden?
Dat kan zeker. Als een medewerker zichzelf aanmeldt en de werkgever gaat de factuur voldoen, dan nemen wij altijd nog even contact op met de werkgever met het verzoek om deze aanmelding, en daarmee de betalingsverplichting, te bevestigen.