Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Over ons

Focus Nederland is een landelijke organisatie in loopbaanadvies -en ontwikkeling. We gebruiken ruim 35 jaar ervaring in loopbaanadvies, loopbaancoaching, re-integratie en outplacement om medewerkers vandaag vooruit te helpen. Focus op beweging in werk. Dat wordt gewaardeerd. Al jaren geven medewerkers ons gemiddeld een 8,5. Ook werkgevers zijn erg blij met wat wij voor hen betekenen en waarderen ons met een ruime 8. Daar doen wij het voor.

Lees meer over ons

Focus op beweging in werk

De wereld verandert, technologie verandert, jouw organisatie verandert. Ook medewerkers maken ‘t nodige mee. Je wilt talent behouden en hen regie geven op hun ambities. En je wilt dat je medewerkers mee veranderen of keuzes maken. Zodat ze gezond, gemotiveerd en competent aan het werk zijn en blijven.

Wat je als werkgever wil, is dat medewerkers zich blijven ontwikkelen om mee te kunnen gaan in de veranderingen zodat je als organisatie je doelen kunt blijven behalen. Verandering geeft veel medewerkers energie, maar vraagt ook het nodige van hen. De ene medewerker lukt dit wel, de andere niet.

Of je medewerkers wilt faciliteren in hun ontwikkeling om mee te kunnen bewegen met de veranderingen in de organisatie, hen wilt stimuleren om een volgende stap zetten in hun loopbaan of je hen regie wilt geven op hun re-integratie, motivatie of ontwikkeling van competenties. Wij zijn er voor je.  

Hoe we dat doen?

We werken vanuit positiviteit en leggen de nadruk op wie de medewerker is en wat hij of zij zelf kan doen. We kennen de regionale arbeidsmarkt als geen ander. En met een gezonde dosis humor enthousiasmeren we én dagen we medewerkers uit om (kleine) stappen te blijven zetten. Om op gebied van werk en privé eigen regie te nemen om energiek en van betekenis te blijven. Voor zichzelf, collega’s en de organisatie.

Kwaliteitsborging

We borgen onze kwaliteit door te voldoen aan de OVAL kwaliteitseisen, zijn CEDEO erkend (klanttevredenheid) en dragen het keurmerk  ‘Blik op werk’. Focus is vertegenwoordigd in het bestuur van OVAL en heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het keurmerk voor loopbaanadviseurs (Noloc). Dagelijks dragen onze experts bij aan het vergroten van kennis over het belang van het blijven bewegen in werk.

#meerbetekenen

Als dochteronderneming van HumanTotalCare geven we richting vanuit een bredere blik: onze expertise over gezond, gemotiveerd en competent aan het werk zijn en blijven. We geven inzicht en inspireren. We bieden vakkundige begeleiding en ondersteuning om te helpen bepalen wat écht belangrijk is, de juiste keuzes te maken en te ontwikkelen wat nodig is om met vertrouwen beweging in werk te realiseren. We doen wat nodig is en wat werkt. Vanuit de overtuiging dat werk -voor organisatie en medewerker- het meest van betekenis is als je werk doet wat je leuk vindt, wat je kunt én dat past in het leven dat je leidt.

Ken je ons team al?

Het kloppende hart van Focus: onze adviseurs. Allemaal verschillend en uniek maar allemaal met één doel: jouw medewerkers in beweging te krijgen in werk. Ben jij benieuwd? Bekijk hier ons team, en vergeet ook niet om eens verder te lezen, want ze hebben stuk voor stuk ook hun eigen ambitie en dromen.
Ontmoet onze mensen

Werken bij Focus

Bij Focus zijn we altijd op zoek naar professionals die met elkaar één doel nastreven: medewerkers in beweging krijgen in werk. Je komt terecht in een organisatie met korte lijntjes waar alle collega’s verschillend en uniek mogen zijn. Spreekt dit jou aan? Dan ben je bij Focus aan het juiste adres. Bekijk onze vacatures waar je ook direct kunt solliciteren.

Werken bij Focus
Met plezier weer aan ’t werk

Met plezier weer aan ’t werk

re-integratie 2e spoor
Ik wilde gewoon heel graag weer aan het werk. Dit kon na een re-integratietraject 2e spoor. Lees de complete ervaring.
Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Verbreding of verdieping?

Verbreding of verdieping?

persoonlijke ontwikkeling
Ik heb nu meer zelfvertrouwen waardoor ik nu echt de regie over mijn eigen werk neem. En dingen doe waar ik plezier in heb. Lees de complete ervaring.
Wie helpt mij op weg?

Wie helpt mij op weg?

outplacement
“Ik had steun nodig en ik wilde meer vertrouwen krijgen. Ik had iemand nodig die me verder op weg kon helpen.” Lees de complete ervaring.

Onze locaties

Focus heeft vestigingen in heel Nederland. Dus er is altijd een loopbaanprofessional in de buurt van jouw medewerker, met kennis van de regio, beschikbaar.
Bekijk onze locaties
Locaties