Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Over ons

Focus Nederland is een landelijk bureau voor loopbaanadvies en -ontwikkeling. We gebruiken 35 jaar ervaring in loopbaanadvies, loopbaancoaching, re-integratie en outplacement om medewerkers vandaag vooruit te helpen. Focus op beweging in werk. Dat wordt gewaardeerd.

Lees meer over ons

Focus op beweging

Op je best zijn in je werk is een momentopname. De wereld verandert, technologie verandert en minstens zo belangrijk: jij verandert. Je interesses en vakkennis, je ambities, hoe je in het leven staat. Daardoor kan de baan die vandaag perfect voelt, morgen alweer nét iets anders zijn.

Dit kan energie geven, maar soms ook spannend zijn. Je kunt meegaan in al die veranderingen, maar ook andere keuzes maken. Doen wat bij je past. Wat je ook kiest, als alles continu in beweging is, hoef jij nooit meer vast te lopen in je werk.

Of je nu wilt meebewegen met de veranderingen in de organisatie, de volgende stap wil zetten in je loopbaan, opnieuw gaat werken na er een tijdje uit te zijn geweest of een nieuwe baan zoekt na ontslag. Wij zijn er voor je. We gebruiken bijna 35 jaar ervaring in loopbaanadvies en -ontwikkeling om jou vandaag vooruit te helpen.

Hoe we dat doen?

We werken vanuit positiviteit en leggen de nadruk op wie je bent en wat je zelf kunt doen. We vertellen je niet wat je moet doen, maar helpen je zelf ontdekken wat de juiste vervolgstap voor jou kan zijn. Met een gezonde dosis humor enthousiasmeren we je én dagen we je uit om kleine stappen te blijven zetten. Om op gebied van werk en privé je eigen regie te nemen om energiek en van betekenis te blijven. We zorgen voor de beste match. We combineren persoonlijk advies, e-coaching en training met een uitgebreide digitale leeromgeving zodat we optimaal resultaat behalen.

#meerbetekenen

We doen wat nodig is en wat werkt. Als dochteronderneming van HumanTotalCare geven we richting vanuit een bredere blik: onze expertise over gezond, gemotiveerd en competent aan het werk zijn en blijven. Als je werk doet wat je leuk vindt, wat je kunt én dat past in het leven dat je leidt, dán is werk ’t meest van betekenis. Voor jezelf, de organisatie en de maatschappij. Wij geven inzicht, inspireren en begeleiden. Jij kiest wat het beste bij jou past vanuit de mogelijkheden, uitdagingen en ambities die je hebt.  

Wij helpen medewerkers met hun loopbaanvraagstuk. Deelnemers waarderen ons met gemiddeld een 8,5. Daar doen wij het voor.  

Ken je ons team al?

Onze loopbaanprofessionals zijn echte verbinders. Loopbaanadviseurs en -coaches die zich persoonlijk verbonden voelen met jouw vraagstuk geven richting aan beweging in werk vanuit jouw talenten,en behoeften. Altijd vanuit positiviteit, jouw mogelijkheden en het leven wat je leidt. We leggen de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. Je zult versteld staan van jezelf.
Ontmoet onze mensen

Werken bij Focus

Bij Focus zijn we altijd op zoek naar professionals die met elkaar één doel nastreven: medewerkers in beweging krijgen in werk. Je komt terecht in een organisatie met korte lijntjes waar alle collega’s verschillend en uniek mogen zijn. Spreekt dit jou aan? Dan ben je bij Focus aan het juiste adres. Bekijk onze vacatures waar je ook direct kunt solliciteren.

Werken bij Focus
Verbreding of verdieping?

Verbreding of verdieping?

persoonlijke ontwikkeling
Ik heb nu meer zelfvertrouwen waardoor ik nu echt de regie over mijn eigen werk neem. En dingen doe waar ik plezier in heb. Lees de complete ervaring.
Wie helpt mij op weg?

Wie helpt mij op weg?

outplacement
“Ik had steun nodig en ik wilde meer vertrouwen krijgen. Ik had iemand nodig die me verder op weg kon helpen.” Lees de complete ervaring.
Een baan die bij mij past

Een baan die bij mij past

re-integratie 2e spoor
Een stap naar een nieuwe toekomst op een plek die past bij wie ik nu ben. Met als einddoel: werkplezier. Lees de complete ervaring.
Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.

Wat past het beste bij mij?

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.

Doe de keuzehulp

Onze locaties

Focus heeft vestigingen in heel Nederland. Dus er is altijd een loopbaanprofessional bij jou in de buurt.
Bekijk onze locaties
Locaties