Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op loopbaancoaching om uitval te voorkomen

Je merkt dat je vaak vermoeid thuiskomt van je werk en dat je er steeds minder zin in hebt. Je voelt dat je in actie moet komen om niet uit te vallen. Zo houd je zelf de regie om weer lekker aan het werk te zijn. Je wilt onderzoeken wat daarvoor nodig is, en wat voor jou de beste route is om weer gezond en gemotiveerd aan het werk te zijn. In je huidige werk, of in een andere functie, binnen of buiten je organisatie.

Meld je direct aan

Zorg voor beweging

Wat is het?

Tijdens het traject Loopbaancoaching om uitval te voorkomen ontdek je wat voor jou belangrijk is. Je onderzoekt samen met je eigen loopbaancoach wat er moet veranderen om gezond, gemotiveerd en competent aan het werk te blijven. Loopbaancoaching is een combinatie van persoonlijke gesprekken en toegang tot een digitale leeromgeving vol kennis, inspiratie, trainingen en opdrachten.

Hoe werkt het?

Loopbaancoaching
Het traject bestaat uit vijf gesprekken met een ervaren loopbaancoach. Samen met de coach onderzoek je talenten, competenties en motivatie om beter zicht te krijgen op jezelf in relatie tot werk. Vanuit dit inzicht wordt bepaald wat er nodig is om duurzaam aan het werk te blijven en een actieplan gemaakt. Daarbij kan het gaan om aanpassing van gedrag om beter te functioneren of aanpassing van taken om de huidige functie beter passend te maken. Wanneer blijkt dat de huidige functie niet meer passend is kan het actieplan bestaan uit een eerste verkenning van functies die wel aansluiten.

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijg je toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving maak je oefeningen en wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten. Die geven inzicht in je talenten, motivatie en wat werk voor jou betekent. Ook vind je er inspirerende filmpjes, boekentips en informatie over mentale en fysieke vitaliteit. En heb je aanvullende vragen? Dan stel je ze eenvoudig via het portaal.

Waarom gaat dit traject mij helpen? 

We begeleiden je om jouw doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. De gesprekken met je loopbaancoach en de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Zo werk je stap voor stap toe naar jouw stip op de horizon: gemotiveerd en met plezier aan het werk zijn.

Wat is het resultaat?

Na een loopbaancoachingtraject heb je:

  • inzicht in je talenten en motivatie
  • helder wat er nodig is om verder te komen
  • vertrouwen dat dit gaat lukken
  • zelf de regie genomen om weer lekker aan het werk te zijn
  • richting in je eigen functie, of zicht op ander werk binnen of buiten de organisatie

Borgen van resultaten

Om de bereikte resultaten goed te borgen adviseren we om het traject uit te breiden met tenminste één van de onderstaande mogelijkheden:

  • Actieplan en advies: een verslag van het traject dat je samen met je loopbaancoach maakt en beschikbaar kan stellen aan je werkgever. Meerprijs € 86,50 exclusief btw.
  • Driegesprek: evaluatie van traject en resultaten in een driegesprek (online via Microsoft Teams of op locatie Focus) met jou, je werkgever en de loopbaancoach. Meerprijs: € 86,50.

Trajectkeuze

Regulier: vijf gesprekken.

Wat kost het?

Dit traject kost € 1035,- exclusief btw.
Uitbreiding van het traject, per gesprek van een uur € 173,- exclusief btw.

Hoelang duurt het?

Dit traject duurt acht weken. 


“Aan de telefoon had de coach duidelijk aangegeven dat er ook regie bij mij ligt. Dat ik verantwoordelijk ben voor wat we bespreken, welke thema’s ed. Zij is degene die ‘meeloopt’ met mijn ontwikkeling en door het stellen van kritische vragen mij laat nadenken om zelf tot oplossingen te komen. Dit sprak mij aan. Ik had er vertrouwen in. “

Ja, ik wil dit traject volgen

Meld je dan direct aan. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om je te inspireren en ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging in jouw werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan