Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op loopbaancoaching bij ziekteverzuim

Je hebt je ziekgemeld en beseft dat je werk je geen energie meer geeft. Je wilt weten waar dat nu precies aan ligt. Ben je niet meer gemotiveerd voor deze baan? Zijn er factoren in de werkomgeving die hier invloed op hebben? Of past je werk niet meer in het leven dat je leidt? En als je dat weet, hoe zorg je dan dat je weer met plezier aan het werk kunt gaan?

Meld je direct aan

Zorg voor beweging

Wat is het?

Tijdens het traject Loopbaancoaching bij ziekteverzuim ontdek je wat voor jou belangrijk is. Je onderzoekt samen met je eigen loopbaancoach wat er moet veranderen om weer gezond, gemotiveerd en competent aan het werk te gaan. Loopbaancoaching is een combinatie van persoonlijke gesprekken en toegang tot een digitale leeromgeving vol kennis, inspiratie, trainingen en opdrachten.

Hoe werkt het?

Loopbaancoaching
Het traject bestaat uit vijf gesprekken met een ervaren loopbaancoach. Samen met de coach onderzoek je talenten, competenties en motivatie om beter zicht te krijgen op jezelf in relatie tot werk. Vanuit dit inzicht wordt bepaald wat er nodig is om het werk te hervatten en een actieplan gemaakt. Daarbij kan het gaan om aanpassing van gedrag om beter te functioneren of aanpassing van taken om de huidige functie beter passend te maken. Wanneer blijkt dat de huidige functie niet meer passend is kan het actieplan bestaan uit een eerste verkenning van functies die wel aansluiten. De loopbaancoach biedt praktische ondersteuning bij de uitvoering van het plan.

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijg je toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving maak je oefeningen en wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten. Die geven inzicht in je talenten, motivatie en wat werk voor jou betekent. Ook vind je er inspirerende filmpjes, boekentips en informatie over mentale en fysieke vitaliteit. En heb je aanvullende vragen? Dan stel je ze eenvoudig via het portaal.

Waarom gaat dit traject mij helpen? 

We begeleiden je om jouw doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. De gesprekken met je loopbaancoach en de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Zo werk je stap voor stap toe naar jouw stip op de horizon: weer met plezier aan het werk zijn.

Wat is het resultaat?

Na een loopbaancoachingtraject heb je:

  • inzicht in je talenten en motivatie
  • helder wat er nodig is om weer aan het werk te gaan
  • vertrouwen dat dit gaat lukken
  • zelf de regie in handen om weer lekker aan het werk te zijn
  • richting in de eigen functie, of zicht op ander werk binnen of buiten de organisatie

Borgen van resultaten

Om de bereikte resultaten goed te borgen adviseren we om het traject uit te breiden met tenminste één van de onderstaande mogelijkheden:

  • Actieplan en advies: een verslag van het traject dat je samen met je loopbaancoach maakt en beschikbaar kan stellen aan je werkgever. Meerprijs € 86,50 exclusief btw.
  • Driegesprek: evaluatie van traject en resultaten in een driegesprek (online via Microsoft Teams of op locatie Focus) met jou, je werkgever en de loopbaancoach. Meerprijs: € 86,50.

Trajectkeuze

Regulier: vijf gesprekken.

Wat kost het?

Dit traject kost € 1035,- exclusief btw.
Uitbreiding van het traject, per gesprek van een uur € 173,- exclusief btw.

Hoe lang duurt dit traject?

Dit traject duurt acht weken. 

“De gesprekken met mijn coach ervaar ik als waardevol en opbouwend. Ze zetten me aan het werk op een positieve manier. Ik leer veel van haar manier van coachen als ook over mezelf en mijn gedachtewereld in relatie tot mijn handelen.”

Ja, ik wil dit traject volgen

Meld je dan direct aan. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om je te inspireren en ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging in jouw werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan