Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Beste keuze ever

Esther van Helden, opleidingsondersteuner bij Hanzehogeschool in Groningen, heeft het erg naar haar zin in haar functie maar miste toch iets meer uitdaging. Toen ze de mogelijkheid kreeg om via de hogeschool in gesprek te gaan met een loopbaanadviseur (van Focus) heeft ze die kans direct gepakt.

 

Esther vertelt: “Om duurzaam aan het werk te blijven, en energie te blijven krijgen van het werk dat ik nu doe had ik iets meer nodig. Ik zag wel in dat als ik 40 uur per week dit werk zou blijven doen het mij meer energie zou gaan kosten dan dat ik ervan kreeg.”

Resultaat

“Ik ben begonnen met de opleiding tot schoonheidsspecialiste, en gebruikte duurzame inzethaarheid-uren en vakantie-uren om tijdens de opleiding minder uren te kunnen werken. Dat was erg pittig aangezien de hoeveelheid werk hetzelfde bleef.” Inmiddels is het laatste theorie-examen afgerond en kan Esther binnenkort haar diploma cum-laude in ontvangst nemen. Haar nieuwe salon is ingericht, en ze is ingeschreven bij de KvK onder de naam ‘Schoonheidssalon Puur & Stralend!’.

Esther blijft als opleidingsondersteuner werken bij de Hanzehogeschool omdat ze daar nog steeds fijn werkt. Ze is extra gemotiveerd omdat ze daarnaast in de avonden en weekenden in haar eigen salon aan de gang gaat.

Aanpak

Na het eerste gesprek met loopbaanadviseur Gemma Lammers heeft Esther onderzocht wat ze leuk vond en energie van krijgt. Ze werd door Gemma gemotiveerd om te durven veranderen en haar meisjesdroom: schoonheidsspecialiste worden, alsnog te realiseren. Dit betekende dat ze een opleiding ging volgen waarvoor ze veel studie en praktijkuren nodig had. Gemma hielp ook met tips hoe dit aan te pakken en toch te zorgen dat ze duurzaam aan het werk kon blijven. Tenslotte is 40 uur per week werken en een studie volgen beste een flinke privé/werk balans uitdaging.

Esther: “Gemma heeft mij geholpen met het maken van de beste keuze ever.”

Dit viel op

Esther: “Door dit traject te doen en de stap te maken om ook schoonheidsspecialiste te worden, kan ik in twee functies mijn talenten inzetten, wat mij ook op de lange duur meer werkplezier geeft.”

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen