Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Heel duidelijk wat ik wil

“Bij mijn vorige werkgever kwam ik in een rol terecht waarin ik mijn kwaliteiten niet goed kon inzetten. Er was intern geen andere functie beschikbaar en toen kreeg ik een outplacementtraject aangeboden om zo een functie buiten het bedrijf te vinden. Ik koos voor een outplacementtraject bij Focus.”

Remco Vooijs (29) uit Zoetermeer is een Liverpudlian: een fan van de voetbalclub Liverpool. De liefde voor het spel heeft hij meerdere keren in het stadion mogen ervaren. De passie die men daar heeft voor voetbal wil Remco ook in zijn werk leggen. Het delen van kennis om zo mensen verder te helpen komt goed van pas in zijn nieuwe baan als supportmedewerker bij PlusPort. Aan zijn vorige dienstbetrekking kwam een einde  toen hij na een wisseling van functie geen energie meer kreeg van het werk. Vanuit zijn voormalige werkgever kreeg hij een outplacementtraject aangeboden en kwam hij bij Focus terecht.

Remco: “Ik werk nu bij PlusPort, een e-learning bedrijf dat onder meer portals aanbiedt. Daar richt ik me op de portals, en dan met name op de beheerders van de portals bij onze klanten. Zij nemen contact met ons op als ze vragen hebben over de inrichting, dus dat betekent vooral meedenken met de klant. Ik ben erachter gekomen dat klantencontact iets is waar ik de meeste voldoening uit haal. Dat vind ik toch het leukst om te doen: mensen helpen.”

Resultaat

“Ik kreeg de kans om gebruik te maken van outplacementbegeleiding en door mijn  positieve ervaring zou ik mensen die in dezelfde situatie terechtkomen zeker aanraden om zo’n traject te doen. Je hebt professionals die je begeleiden en daardoor sta je er niet alleen voor. Het is best een hectische periode als je niet precies weet wat je wilt en je zoveel kanten op kan. Je moet ook jezelf weer ontdekken en dat is niet iets wat je zonder begeleiding snel zou doen.

Geleerd in het traject
Bellen heeft wel geholpen. Je laat toch een goede indruk achter en als je je cv stuurt dan linkt de werkgever dat direct aan het telefoongesprek. Het outplacementtraject heeft duidelijk gemaakt wat ik nu eigenlijk wil met mijn carrière, en dat geeft rust. Dit is wat ik leuk vind, dit is een hoek waarin ik wil werken, hier ben ik goed in. Ook heb ik mijn LinkedIn profiel en mijn cv verbeterd, ik heb geleerd om mezelf te verkopen en te weten wat belangrijk is tijdens het sollicitatieproces. Het is een ervaring die in de toekomst vaker van pas kan komen.”

Aanpak

“Het kennismakingsgesprek was met Ron Felius, mijn latere loopbaanadviseur. De aanpak van het traject was duidelijk. Je moet het wel zelf doen, maar Focus geeft daarvoor de tools en de begeleiding. Ron liet me het Focus loopbaanportaal zien. Dat is eenvoudig te gebruiken en heeft een heldere indeling met uitgebreide informatie. Vacatures worden continu aangevuld, het aanbod is actueel en breed. Ik zag vacature-aanbieders in het portaal waarvan ik nog nooit had gehoord en die ik zelf niet tegen zou zijn gekomen.

Uiteindelijk is mijn nieuwe baan toch iets geworden wat dichtbij mijn eigen werkervaring ligt. Ik begon het traject helemaal blanco en ik liet het over me heenkomen. Eerst bekeken we wat ik belangrijk vind in mijn werk, hoe mijn persoonlijke waarden en interesses matchen met welke functie bij welke organisatie.

Ik heb niet veel gesolliciteerd, en ook weinig gesprekken gehad. Een oud-klasgenoot van me werkte bij PlusPort, ik zag dat ze mensen zochten, dus toen heb ik hem benaderd. Dan komen de netwerk-skills die je tijdens het traject leert goed van pas. Van hem hoorde ik positieve verhalen en toen heb ik gebeld met de contactpersoon met een aantal gerichte vragen. Hij vroeg me mijn motivatie en cv op te sturen en vrij snel daarna had ik een gesprek. Mijn eerste sollicitatie was direct succesvol.”

Dit viel op

Loopbaanadviseur Ron Felius: “Remco was net zijn baan kwijtgeraakt en hij had via de werkgever het Outplacement traject aangeboden gekregen. Vanaf het begin was er een goede klik. Remco wilde ontdekken welke banen het beste bij hem passen en stond open voor alle suggesties en informatie die hij kon krijgen. In het begin heb ik hem iets moeten afremmen om vervolgens hele grote stappen te kunnen maken. In een korte periode is toen veel gebeurd. Door goed te onderzoeken wat bij hem past en hoe hij dit zelf kon verwoorden heeft hij een duidelijke basis weten te leggen hoe hij zijn eigen toekomst voor ogen ziet. Van daaruit zijn wij gaan kijken hoe wij samen de arbeidsmarkt konden bewerken. Daarna is alles in een stroomversnelling gegaan. Een leuke vacature kwam op zijn pad door het netwerken. Samen hebben we een goede motivatiebrief opgesteld en de diverse sollicitatierondes goed voorbereid. Op deze manier wist Remco zichzelf goed te profileren in de gesprekken en durfde hij ook aan te geven wat hij wel en niet wilde in een functie. Het resultaat is een leuke en interessante baan die voldoet aan zijn eigen wensen.

Het was een genot om met Remco te mogen samenwerken in dit traject en ik wens hem veel werkplezier toe in de toekomst.”

 

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen