Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Inzicht in mijzelf als persoon


Edwin, 43 jaar en 20 jaar werkzaam als schade-expert bij een verzekeraar, kreeg een zware burn-out. De combinatie van de functie die al een poosje niet meer helemaal paste, de veranderingen in de uitvoering van het werk en thuisonderwijs aan twee kinderen tijdens Corona werd te veel. Met Guus de Mari, re-integratieadviseur bij Focus startte hij re-integratie spoor 2.

Resultaat

Duidelijk is dat Edwin nu een bureaufunctie ambieert en niet meer een buitenfunctie. Zo kan hij ook zakelijke conflictsituaties, die een schade-expert tegenkomt, voorkomen. Hij is blij dat hij weet wat hij wél wil. Over de re-integratieadviseur: “Geweldig, hij ziet mij voor wie ik ben en heeft begrip. Hij stimuleert mij om stapjes te nemen en helpt om drempels over te gaan.

Advies van Edwin: “Als je in een burn-out komt: rust goed uit, probeer te denken aan wat je zou willen, kies voor jezelf. Leer wat die grenzen zijn. Een re-integratieadviseur zoals Guus helpt je hier bij. En beter nog: probeer de burn-out te voorkomen door tijdig te herkennen dat een andere functie je beter past.”

Aanpak

Edwin: “Wekelijks had ik contact met Guus en middels testen kreeg ik inzicht in mijzelf als persoon, waar ik energie van krijg en waarvan juist niet. Het werd duidelijk dat omgaan met conflicten, wat geregeld aan de orde is in de functie van een schade-expert, en klanten bezoeken, niet meer is waar ik blij van word. Mijn persoons- en zoekprofiel zijn nu klaar en ik weet wat voor soort functie ik wél wel. “We” verwoord Edwin verwijzend naar zichzelf en Guus,  “zijn aan het solliciteren”.

Toekomstperspectief
Guus spoorde mij aan om een 360 graden feedback (*) te laten doen door drie collega’s. De uitkomst hiervan was erg positief en helpt mij met alle kleine stapjes die ik maak weer toekomstperspectief te zien. Guus helpt mij niet alleen op weg naar nieuw werk maar is ook een echte coach voor mij. Wat ook helpt is dat mijn leidinggevende tijdens een driegesprek heeft laten weten dat zij mij een functie gunt waarin ik met plezier aan het werk ben, of dat nu intern of extern zal zijn. We hebben dan ook afgesproken dat ik niet meer terugkeer in mijn huidige functie.”

Dit valt mij op

Re-integratieadviseur Guus de Mari: “Het bijzondere aan Edwin is dat hij heel veel kan, maar dat helaas niet weet van zichzelf. Tijdens de gesprekken opende ik doosjes voor hem en ontdekte hij het eigen goud dat erin lag.”

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen