Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Mijn baan stopt

De functie van Jeroen Schrijvers zal stoppen te bestaan. Zijn werkgever, een verzekeringsmakelaar, heeft dit heel tijdig aangegeven. Zo kon Jeroen ruim van tevoren starten met de voorbereiding op een nieuwe stap, namelijk een andere functie zoeken, intern of extern.

 

Jeroen: “ik werk al 23 jaar bij deze werkgever en heb dus al lang niet meer gesolliciteerd. Het voelt heel goed voor mij dat ik nu de kans krijg om eerst rustig te onderzoeken wat bij mij past en wat mijn sterke punten zijn. Ik ben nu 52 jaar en dit is ook een mooi moment even stil te staan bij mijn toekomst en of ik in deze functie door wil gaan.”

Resultaat

“Ik ben blij dat ik het loopbaanadviestraject heb gedaan. Het geeft mij veel rust dat ik een goede start kan maken met solliciteren. Ik weet nu wat ik wil en wat bij mij past. Ik heb het gevoel dat ik zelf leidend ben in deze situatie, ik zit in een auto en heb zelf het stuur in handen.

Doordat mijn werkgever zo op tijd mij en mijn collega’s heeft geïnformeerd over de van-werk-naar-werk begeleiding startend met de mogelijkheid tot loopbaanadvies denk ik dat veel collega’s hier al baat bij kunnen hebben. Dit traject helpt al enorm om je voor te bereiden op de toekomst.

Intern kon ik ook meedoen aan een korte snuffelstage in een functie (waarop ik werd geattendeerd tijdens een interne banenmarkt) waar ook een vacature voor is. Binnenkort ga ik hierover in gesprek. En wordt het dit niet? Dan komt er vast weer een vacature voor een baan die bij mij past.”

Aanpak

“Allereerst kreeg ik, en andere collega’s wiens functie stopt, twee workshops aangeboden. Deze heb ik beide gedaan: cv en brief en een LinkedIn training. Daarna kon je als vervolg loopbaanadvies krijgen en dat heb ik gedaan. Mijn adviseur Yvette van Etten heeft mij begeleid en samen met mij de cv, brief en mijn LinkedIn profiel nog besproken.

Door de gesprekken, en het maken van vragenlijsten is mijn zelfinzicht vergroot en werd mij duidelijk dat ik goed op mijn plek zit. Mijn huidige functie inhoud past gewoon bij mij. Met Yvette ben ik echt concreet aan de slag gegaan. Alles wat ik nodig heb om te solliciteren staat nu klaar.

Meerdere collega’s hebben mij gevraagd hoe het gaat met zo’n traject en ik heb mijn ervaring hiermee graag gedeeld. Ook mijn senior collega/leidinggevende vindt het allemaal positief uitpakken. Ze hebben ons ook gestimuleerd om gebruik te maken van de training, en je leert er altijd wat van.”

Dit viel op

Loopbaanadviseur Yvette van Etten: “Vanwege de komende reorganisatie bij dit bedrijf, kreeg Jeroen de kans om zich in een vroeg stadium aan te melden voor een loopbaantraject. Zo was het voor hem mogelijk om zich tijdig voor te bereiden op een toekomstige loopbaanstap. De stappen welke hij heeft gezet hebben ervoor gezorgd dat hij is voorbereid op het netwerken en solliciteren. Dit betekent dat hij nu de ruimte heeft om zich op een rustige manier zowel intern als extern te oriënteren op andere functie mogelijkheden.”

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen