Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Samen het acceptatieproces doorlopen

Tessa Brouwer, 32 jaar, kan na een aanrijding niet terugkeren in haar huidige functie als senior zwemcoach bij de SwimGym, een baan waar je veel moet staan. Een andere passende functie bij haar werkgever is er niet waardoor ze terechtkwam in een re-integratie spoor 2 traject bij Focus.

Tessa: “Ik had een hele leuke baan, vooral omdat ik ook een verleden heb met zwemmen. Die baan paste mij dus heel goed. Echt jammer dat ik in die functie niet kan terugkeren. Het is vooral nu dat ik moet accepteren dat ik niet meer kan wat ik vroeger wel kon op sportief vlak, zoals bijvoorbeeld hardlopen.”

Resultaat

Tessa heeft in het begeleidingstraject van Focus met veel functies kennis gemaakt en ook in een aantal organisaties meegelopen in de vorm van een werkervaringsplek. Zij weet nu heel goed wat medisch niet mogelijk is, wat ze niet wil en ook steeds beter wat ze wel wil. De reden dat ze zich wel oriënteert op haar toekomstmogelijkheden maar nog niet solliciteert, zijn persoonlijk: in januari verwacht ze een kindje en in mei wacht haar nog een operatie waarna ze moet revalideren.

Na haar middelbare school was niet duidelijk welke richting ze op wilde en heeft ze gekozen voor haar zwem carrière. Ze wil de komende tijd via een thuisstudie haar MBO diploma halen zodat ze naar haar revalidatie met een diploma op zak kan solliciteren naar een baan die bij haar past.

Aanpak

Tessa, erg vrolijk en positief, is nog zoekende naar de functie die helemaal bij haar past en wat fysiek mogelijk is voor haar. Zij heeft veel interesses en vindt heel veel leuk. Dat was de uitdaging voor haarzelf en ook voor Elien. Het eerste wat moest gebeuren was het  ‘functie‘ zoekgebied beperken. Dit heeft Tessa gedaan door testen te doen waardoor je inzicht krijgt in wat je leuk vindt om te doen. Tessa lachend: “ook de testen maken vond ik heel leuk, en heb er dus zoveel mogelijk gedaan”.  Uit de diverse testen bleek dat ze veel functies leuk vindt waar ze moet staan en dat kan niet met haar beperking (enkelprobleem). Dat was en is een lastig proces. Het liefst wil ze iets doen wat aansluit bij haar als persoon met alle kennis en ervaring die zij de afgelopen tijd heeft opgedaan. Tessa volgde ook workshops, die onderdeel zijn van een re-integratie spoor 2 traject. “Die waren heel nuttig om te volgen, zo kreeg ik ook tips van andere deelnemers en kwam ik op het idee van een functie bij de meldkamer bij de politie.”

Dit viel op

Tessa: “ik ben heel dankbaar voor de hulp van Elien, samen met haar ben ik door dit acceptatieproces gegaan en heb ik richting gevonden. Mijn doel is om in mijn functie mensen blij te maken waarbij ik moet zorgen dat ik het niet moeilijk maak voor mijzelf en toch kan presteren.”

Re-integratieadviseur Elien Hajema: “Ik heb Tessa met heel veel plezier begeleid en ben er zeker van dat zij met haar capaciteiten en persoonlijkheid de baan gaat vinden die helemaal bij haar past.”

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen