Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Sparren over mijn werk

Iris Eppinga, 23 jaar, is communicatiemedewerker bij hogeschool Windesheim. Ze is vorig jaar afgestudeerd en gestart met haar eerste baan. Ze wilde graag eens sparren met een loopbaanprofessional over werk.

De loopbaanvraag van Iris is gericht op haar toekomst. Waar moet je op letten als je net met je loopbaan begint, en hoe weet je of de functie waarvoor je hebt gekozen ook die is welke bij je past? En wat te doen als ik mij verder wil ontwikkelen.

Resultaat

Het inzicht in wat voor Iris van belang is in werk neemt ze mee in haar actieplan voor de toekomst. Dat, en tips hoe ze meer uit haar werk kan halen, bijvoorbeeld dat het goed is om in gesprek te blijven met je leidinggevende als er vragen of onduidelijkheden zijn. Belangrijk om zo nog meer werkplezier te krijgen. Iris: “ik heb veel gehad aan de gesprekken met Gemma Lammers. Ik heb nu veel meer rust in mijn dagelijks werk en neem alle tips die zij mij gaf mee in mijn toekomstplannen.”

Aanpak

Iris koos voor het traject waarbij ze met haar adviseur Gemma Lammers kon sparren over werkplezier, toekomstplannen en wat er nodig is om verder te groeien in haar loopbaan.  Na de eerste kennismaking deed ze o.a. de test: 25 belangrijke loopbaanvragen. Zo kreeg ze zicht op wat voor haar belangrijk is in werk. Iris: “Opvallende uitkomst was dat het voor mij belangrijk is dat ik werk doe met maatschappelijke betekenis. Daar was ik mij niet zo bewust van maar gezien mijn eerdere stage en bijbaantjes klopt dat echt.”

Dit viel op

“Nu ik aan het begin van mijn carrière sta vond ik het wel heel fijn om met een adviseur te praten. Collega’s die ook eens willen praten met een loopbaanadviseur zou ik zeker aanraden om te kijken naar de mogelijkheden”.

Adviseur Gemma Lammers: “Wat mij opviel bij Iris was haar leergierigheid en het open staan voor suggesties. Wat mij betreft voor een young professional een prachtige houding in persoonlijke ontwikkeling. Het was mooi om te ervaren dat zij  maatschappelijk van betekenis wil zijn en daardoor haar toekomstige werkkring selectiever zal kunnen kiezen.”

Reactie leidinggevende van Iris

“Als werkgever stimuleren we het leren en ontwikkelen van al onze medewerkers, ongeacht hun functie of rol binnen de organisatie. Hiermee houden we medewerkers duurzaam inzetbaar en daarbij hebben zowel de medewerker als wij als werkgever baat. Het kan gaan om functiegerichte trainingen maar ook persoonlijke ontwikkeling of bijvoorbeeld verschillende vormen van coaching. Mooi om te zien dat Iris als beginnend professional aan de slag is geweest met haar werkplezier én dat dit onderwerp relevant is voor iedereen: of je nu net begint aan je (nieuwe)loopbaan of al langer werkt.”

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen