Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Van toegevoegde waarde als vrijwilliger

Na ernstige gezondheidsproblemen, startte Harry Brand een 2e spoor traject bij Focus. De vraag was wat hij met zijn beperkte gezondheid nog wél kon.

Harry werkte 10 jaar als voorman industriële reiniging op het terrein van Tata in IJmuiden tot hij ziek werd. Het bleek dat hij niet meer kon terugkeren in zijn functie en hij ging na het eerste ziektejaar het 2de spoor in. Om te onderzoeken hoe het is met zijn belastbaarheid en voor zijn sociale contacten werkt Harry nu twee ochtenden in de week met veel plezier bij een ICT bedrijf als vrijwilliger.

Resultaat

Harry weet nu dat hij met zijn beperkte gezondheid zeker van toegevoegde waarde kan zijn voor lichamelijk licht werk voor een aantal uur in de week. Zijn belastbaarheid is waarschijnlijk te laag om nog te solliciteren op een nieuwe functie alhoewel hij dat wel geprobeerd heeft. Hij wacht nu op de keuring van het UWV. Mocht hij worden afgekeurd dan zal hij zich blijven inzetten als vrijwilliger bij het ICT bedrijf. Hij heeft het er naar zijn zin en voelt zich betrokken bij het bedrijf.

Aanpak

Re-integratieadviseur van Focus Elien Hajema ging met Harry aan de slag. Om te kunnen solliciteren moest Harry een profiel maken. Wat best lastig was gezien het aantal gezondheidsbeperkingen dat hij heeft. Eén van de jobsearchers van Focus, Liesbeth Schurink, heeft Harry suggesties gedaan over mogelijk geschikte richtingen, waarbij bleek dat veel functies voor hem niet haalbaar zijn wegens zijn gezondheid (teveel bukken en tillen). Hij bezocht ook een banenmarkt op Schiphol, maar ook daar bleken de meeste functies fysiek niet haalbaar. Uiteindelijk heeft Liesbeth contact gelegd met een ICT organisatie voor een vrijwilligersfunctie omdat Harry altijd al interesse had in die richting. Elien is met hem mee geweest naar het sollicitatiegesprek en de uitkomst was dat men graag met Harry in zee wilde.

Dit viel op

Harry vertelt: Het was spannend in het begin want ik wist niet wat er zou gebeuren.  Elien spoorde mij vooral aan om goed mee te werken. De gesprekken met haar hebben mij goed geholpen. Al met al vond ik het niet altijd even makkelijk, maar kijk ik toch terug op een positieve ervaring.”

Adviseur Elien Hajema over Harry: “Ik ben trots op Harry dat hij heeft doorgezet en uiteindelijk iets heeft gevonden dat bij hem past, waar hij fijne sociale contacten heeft en waar hij van toegevoegde waarde kan zijn.”

 

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen