Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Verbreding of verdieping?

Edith de Koning, directiesecretaresse bij International School of Business van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), vertelt over het loopbaanadviestraject dat zij doorliep. Als ondersteuner van een hogeschool kon zij via Zestor gebruik maken van een regeling om in gesprek te gaan over haar loopbaan en professionele ontwikkeling met een loopbaanadviseur.

Edith: “Wegens gewijzigde privé omstandigheden waarbij een aantal jaar van intensieve mantelzorg wegviel, kreeg ik ruimte in mijn hoofd en meer vrije tijd. Al eerder had ik het gevoel dat ik iets met mijn ambities in mijn werk wilde maar wist niet precies wat; Wilde ik mij in de breedte ontwikkelen of juist specialiseren, of misschien een andere functie? Er was dus niet een duidelijke loopbaanvraag toen ik met het traject startte. Samen met de loopbaanadviseur van Focus, Roxane, ben ik dit gaan onderzoeken.”

Resultaat

“Ik heb nu inzicht in waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg. Dat heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven waardoor ik nu echt de regie over mijn eigen werk neem. Ook helpt het dat ik een collega heb gekregen waarmee ik samen het secretariaat van de International School of Business vorm, waarbij voor mij de nadruk op ondersteuning van de directeur ligt. Dit geeft dus ook daadwerkelijk meer ruimte om de dingen te doen waar ik plezier in heb.”

Aanpak

“Tijdens de gesprekken met Roxane werd wel duidelijk dat ik mij niet bewust was van mijn talenten en waar ik nog meer werkplezier uit zou kunnen halen. Het voelde als echt van toegevoegde waarde dat iemand buiten onze organisatie mij hielp in te zien waar mijn krachten en talenten liggen en waar ik nou echt plezier in heb en nog meer uit kan halen. In het Focus loopbaanportaal heb ik een aantal testen gedaan, waarvoor ik bewust over mijzelf moest gaan nadenken. Toevalligerwijs volgde ik in dezelfde periode twee externe trainingen waarbij ik werd uitgedaagd een andere kant van mezelf te laten zien en nóg meer uit mezelf te halen. De combinatie van de begeleiding door Roxane en de trainingen hebben mij veel zelfvertrouwen gegeven waardoor ik weer open sta voor nieuwe dingen.

Halverwege het loopbaantraject kwamen mijn vorderingen ter sprake tijdens het functioneringsgesprek met mijn leidinggevende. In aansluiting op mijn ‘succesverhaal’ en na zijn bemiddeling ben ik met de bestuursadviseur gaan praten over tijdelijke ziektevervanging van de ambtelijk secretaris. Zo kon ik tegelijk ervaren of ik in die functie nieuwe uitdagingen kon vinden die ik in mijn eigen werk zou kunnen toepassen. De plek in de organisatie bleek goed te voelen, maar tegelijkertijd merkte ik dat ik mijn ei daar juist niet voldoende kwijt zou kunnen.”

Reactie leidinggevende
“Ik koppelde mijn voortgang regelmatig aan mijn leidinggevende terug. Hij zag mij al tijdens het traject groeien door de manier waarop ik steeds meer zaken oppakte. Dat ik de ruimte heb gekregen om te onderzoeken of een andere functie mij beter zou passen is dus eigenlijk voor ons beiden goed geweest. Hij is blij dat ik ben gebleven en mijn huidige functie verder naar mijn wens aanpas.”

Dit valt op

Loopbaanadviseur Roxane Beumer: “Edith is een gemotiveerde, leergierige cliënt die actief haar zelfinzicht heeft versterkt en kansen heeft onderzocht. Ze heeft bewuste keuzes gemaakt om met meer plezier en proactief vanuit haar kracht te werken.”

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen