Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Wat is er mogelijk voor mij?

Na uitval ging Linda re-integreren in haar eigen functie. Ze realiseerde zich dat ze haar baan niet leuk vond en ging met hulp van een re-integratieadviseur op zoek naar antwoorden op haar vragen ‘wat wil ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat zijn mijn mogelijkheden’.

Linda Udding, medewerker bij Vitens, wist eigenlijk al dat ze haar functie niet leuk vond. Toen ze na uitval ging re-integreren realiseerde ze zich dat het écht nodig was om stil te staan bij wat ze wilde en te onderzoeken wat haar mogelijkheden waren. In overleg met haar leidinggevende ging ze aan de slag met Focus re-integratieadviseur Silvia van Weeghel. “Ik vond het echt heel spannend om het traject te starten maar Silvia was direct enthousiast, open, behulpzaam en duidelijk over wat we zouden gaan doen tijdens het traject en dat stelde mij gerust. En ze kan ook heel goed luisteren wat ik erg belangrijk vind.”

Resultaat

Linda weet nu waar ze zich in de toekomst op kan richten, en of dat in de ICT of creatieve sector wordt is afwachten. Een omscholingsopleiding is een mogelijkheid maar niet voor nu omdat dat in verband met haar belastbaarheid (nog) niet lukt.

Door de steun van haar vorige en huidige leidinggevende heeft ze binnen Vitens nu een functie waar ze de mogelijkheid krijgt om meer analytisch werk te doen. Er wordt met haar meegedacht en ze wordt gestimuleerd om de juiste plek binnen het bedrijf te vinden.

Advies van Linda: als je iets wilt veranderen in je werk en je krijgt de kans om loopbaanadvies te krijgen: Pak die kans.

Aanpak

Eigenlijk heb ik mij altijd al afgevraagd wat een geschikte functie voor mij zou zijn maar heb daar niet eerder aandacht aan besteed. Ik startte met workshops en gesprekken en kreeg inzicht in mijn sterke kanten en wat ik leuk vind. Ik had niet zozeer hulp nodig bij het solliciteren, het zat meer in de basis dat ik niet wist wat mijn mogelijkheden zijn. Er moest iets veranderen.”

Uit de testen en gesprekken bleek dat Linda vooral creatief en analytisch is. Samen met Silvia keek ze naar functies die daarbij horen en dat was, onverwacht voor Linda in ICT en de creatieve sector. Deuren waarvan Linda dacht dat ze gesloten waren werden door Silvia open gezet: ze volgde een aantal workshops tijdens de TekkieWorden week en bezocht een open dag voor creatieve beroepen. Toen er een creatieve vacature voorbij kwam en Linda niet durfde te reageren heeft Silvia dat voor haar gedaan. “Dat een adviseur zoveel concrete hulp biedt waar ik verder mee kon, was écht verrassend.”

Dit viel op

Re-integratieadviseur Silvia van Weeghel: “Kracht tevoorschijn geloven, dat is wat ons werk eigenlijk inhoudt. En wat was het mooi om bij Linda te zien hoe zij beetje voor beetje meer zicht kreeg op wie ze is, wat voor een talenten zij in zich heeft en hoe ze dit in kan zetten in werk. Resultaat een concreet plan voor de korte termijn (terugkeer bij eigen werkgever) EN een concreet plan voor de langere termijn (route voor een hele andere richting, misschien wel met mogelijkheden bij eigen werkgever).”

 

Hoe kunnen we je helpen?

Keuzehulp

De keuzehulp helpt je met het nadenken over je vraag en welk traject het beste bij je past.
Keuzehulp

Chat

Stel je vraag via de chat of mail naar info@focusnederland.nl. We zijn op werkdagen van 08.30-17.00 uur bereikbaar.
Chat

Telefonisch contact

Je kunt ons op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereiken op 088 007 14 00. Wil je liever teruggebeld worden? Dat kan ook. Stel je vraag dan via ons contactformulier.
Bellen