Nationale loopbaan APK. Just Focus

Een handvat om inzetbaarheid te vergroten: medewerkers krijgen duidelijkheid over hun arbeidsmarktpositie en adviezen om hun kansen te verbeteren.

De Nationale loopbaan APK is geschikt voor de medewerker die wil weten waar hij staat op de arbeidsmarkt. Vragen als "ben ik nu en in de toekomst aantrekkelijk voor  werkgevers"  of, "heb ik kans om een andere baan te vinden in een vergelijkbare functie en hoe kan ik die kans vergroten?" Dit kan zijn binnen of buiten de huidige organisatie. Zichtbaar wordt: 

  • de verwachte zoekduur naar gelijksoortig werk;
  • branches met de meeste vacatures;
  • de kans dat het huidige beroep wordt gerobotiseerd;
  • kansrijke, alternatieve beroepen

De Nationale loopbaan APK bestaat uit 3 onderdelen 

1. de Arbeidsmarktkansenscan, een online vragenlijst 
2. zes weken toegang tot het Focus loopbaanportaal met informatie over het verstevigen van de arbeidsmarktpositie en toegang tot de module Beroepen, Opleidingen en Vacatures (BOV) 
3. een adviesgesprek met een gecertificeerde loopbaancoach 

De Arbeidsmarktkansenscan is een online vragenlijst en de eerste stap in de APK. In de digitale omgeving van het loopbaanportaal vindt men concrete mogelijkheden voor ontwikkeling in de module Beroepen, Opleidingen en Vacatures waardoor vervolgstappen kunnen worden bepaald. Tijdens het gesprek met een loopbaancoach wordt duidelijk hoe iemand zijn arbeidsmarktpositie kan verstevigen door een loopbaanstap, het volgen van een opleiding of het maken van een ontwikkelplan

Waarom de Nationale loopbaan APK?

Organisaties die aandacht hebben voor de ontwikkeling van hun medewerkers stimuleren hen inzicht te krijgen in hun inzetbaarheid. Door de loopbaan APK beschikbaar te stellen worden medewerkers gefaciliteerd om in een vertrouwde omgeving te onderzoeken hoe aantrekkelijk zij zijn of kunnen worden op de huidige arbeidsmarkt, voor hun eigen organisatie maar ook voor daarbuiten.


Brochure voor medewerkers: Daag jezelf uit!, Juist nu! 

Brochure voor werkgevers: Breng uw medewerker in beweging

De Nationale loopbaan APK  is tot stand gekomen in samenwerking met LDC en Intelligence Group | Arbeidsmarktkansen.nl. Voor meer informatie of aanmelden neem contact op met info@focusnederland.nl of 088 007 1400.