Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op ervaring

Focus op ervaring II

Je denkt erover na om van koers te veranderen wat betreft je loopbaan. Bijvoorbeeld omdat je na een periode waarin je carrière hebt gemaakt of een gezin hebt opgebouwd op zoek wilt naar een betere balans tussen werk en privé. Of omdat je je kennis en ervaring wilt inzetten in een rol die beter aansluit bij wat je in deze nieuwe fase belangrijk en van waarde vindt.

Meld je direct aan

Kom in beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op ervaring maak je de balans op en maak je een plan voor je verdere loopbaan. Samen met een persoonlijke loopbaanadviseur achterhaal je jouw belangrijkste kwaliteiten, wat jou motiveert, waar je hart ligt en wat het beste bij je past in het leven dat je nu leidt. Daarna stellen jullie vast in welke richting jij je kunt ontwikkelen en wat daarvoor nodig is. We combineren persoonlijk advies, e-coaching en training met een uitgebreide digitale leeromgeving zodat we samen met jou optimaal resultaat behalen.  

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken 
Dit traject bestaat uit vier gesprekken met een eigen loopbaanadviseur. Een persoonlijk fysiek gesprek en drie gesprekken via (beeld)bellen. Samen geef je antwoord op vragen als: “Wat is in deze levensfase belangrijk voor mij?”, “Welke rollen en taken passen daarbij?”, “Hoe kan ik mijn kennis en ervaring inzetten op een manier die beter past bij wat ik zinvol vind?” of “Hoe kan ik mijn energielevel vergroten?”. 

Loopbaanportaal
Je krijgt tijdens en tot drie maanden na het traject toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving maak je oefeningen, wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten, die jou helpen een scherp inzicht in jezelf en wat je belangrijk vindt te krijgen. Hier vind je inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips, opdrachten en een overzicht van passende beroepen, opleidingen en vacatures. 

Actieplan
De resultaten van het traject worden door jou en je loopbaanadviseur vastgelegd in een plan. In dit verslag zijn je drijfveren, waarden en passende rollen en taken beschreven en actiepunten benoemd om de volgende fase in je loopbaan op een passende manier vorm te geven. Eventueel kan het plan worden aangevuld met opleidingsmogelijkheden. Het verslag is een handig hulpmiddel wanneer je de resultaten van het traject met je leidinggevende of HR-adviseur wilt bespreken. 

Waarom gaat dit traject mij helpen? 

We begeleiden jou om je doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. De gesprekken met de loopbaanadviseur en de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Om zo stap voor stap toe te werken naar jouw stip op de horizon: vanuit een nieuwe koers verder groeien in je loopbaan. 

Na dit loopbaanadviestraject heb je:

  • een duidelijk beeld hoe je de volgende fase van jouw loopbaan wilt inrichten
  • zicht op hoe je dit gaat aanpakken en hoe je jezelf het beste kunt ontwikkelen
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten

Wat kost het?

€ 635,- exclusief btw

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt acht weken.

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus voor jouw loopbaan kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ja, ik wil dit traject volgen

Meld je dan direct aan. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om je te inspireren en ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging in jouw werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je hier aan