Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op leidinggeven

Je wilt groeien in je loopbaan en het liefst naar een managementrol. Je wilt inzicht in jouw leidinggevende kwaliteiten zodat je bewust kunt kiezen of een leidinggevende functie bij je past. Je krijgt inzicht in wat er nog nodig is om succesvol te zijn. 

Meld je direct aan

Kom in beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op leidinggeven onderzoek jij hoe je kunt groeien naar een managementrol. Samen met een persoonlijke loopbaanadviseur achterhaal je wat je al in huis hebt, welke competenties je nog kunt ontwikkelen en wat jou motiveert. Aan de hand van persoonlijkheidsvragenlijsten wordt er een objectief beeld van je geschetst en worden je leidinggevende kwaliteiten in kaart gebracht. Deze vragenlijsten maken bovendien duidelijk wat er nog nodig is om als leidinggevende succesvol te zijn zodat je een concreet plan kunt maken om de overstap te maken. 

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken
Dit traject bestaat uit vier gesprekken met een eigen loopbaanadviseur. Een persoonlijk fysiek gesprek en drie gesprekken via (beeld)bellen. Samen geef je antwoord op vragen als: “Past leidinggeven bij mij?”, “Wat zijn mijn sterke – en wat zijn mijn ontwikkelpunten als manager?”, “Wat moet ik nog leren om de overstap naar een managementrol te maken?” en “Hoe pak ik dat aan?”.  

Loopbaanportaal 
Je krijgt tijdens en tot drie maanden na het traject toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving maak je oefeningen, wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten, die jou helpen een scherp inzicht in jezelf en wat je belangrijk vindt te krijgen. Hier vind je inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips, opdrachten en een overzicht van passende beroepen, opleidingen en vacatures.

Actieplan 
De resultaten van het traject worden door jou en je loopbaanadviseur vastgelegd in een plan. In dit verslag zijn je voorkeursrollen als manager beschreven en actiepunten benoemd om de overstap naar een leidinggevende positie te maken. Het verslag is een handig hulpmiddel wanneer je de resultaten van het traject met je leidinggevende of HR-adviseur wilt bespreken. 

Waarom gaat dit traject mij helpen? 

We begeleiden jou om je doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. De gesprekken met de loopbaanadviseur en de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Om zo stap voor stap toe te werken naar jouw stip op de horizon: groeien in je loopbaan naar een leidinggevende. 

Na dit loopbaanadviestraject heb je:

  • inzicht in je managementskills
  • inzicht in jouw talenten, ambities en competenties
  • zicht op hoe jij je het beste kunt ontwikkelen voor een leidinggevende functie
  • zicht op welke managementrol het beste bij je past
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten 

Wat kost het?

€ 635,- exclusief btw

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt acht weken. 

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus voor jouw loopbaan kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ja, ik wil dit traject volgen

Meld je dan direct aan. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om je te inspireren en ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging in jouw werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je hier aan