Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op op pensioen

Met je pensioen in zicht breekt er een nieuwe fase aan in je loopbaan. De meeste grote gebeurtenissen in ons leven, zoals studeren, je eerste nieuwe baan, kinderen krijgen, gaan gepaard met een proces waarin je opnieuw je balans moet zien te vinden. Je aankomende pensioentijd is daar geen uitzondering op. En de jaren van je loopbaan dus ook niet. Hoe kun jij je hier goed op voorbereiden?

Meld je direct aan

Kom in beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op pensioen maak je de balans op en maak je een plan voor je verdere loopbaan tot aan je pensioen. Samen met een persoonlijke loopbaanadviseur achterhaal je wat je nog graag wilt bereiken. Wil je minder gaan werken? Wil je je werk anders in gaan richten? Daarna stellen jullie vast welke richting jij graag op wilt en wat daarvoor nodig is. We combineren persoonlijk advies, e-coaching en training met een uitgebreide digitale leeromgeving zodat we samen met jou optimaal resultaat behalen. Zo krijg je beter zicht op hoe je de resterende jaren van je werkzame leven met plezier en voldoening in kunt vullen.

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken 
Focus op pensioen bestaat uit vier gesprekken met een eigen loopbaanadviseur. Een persoonlijk fysiek gesprek en drie gesprekken via (beeld)bellen. Samen geef je antwoord op vragen als “Wil ik minder gaan werken?”, “Hoe ga ik om met de hoge verwachtingen over mijn prestaties?”, “Welke rollen en taken wil ik behouden en welke overdragen?”, “Hoe ga ik om met negatieve beeldvorming van anderen over ouder worden?”, “Hoe kan ik mijn kennis en ervaring behouden voor mijn werkgever?”, of “Hoe blijf ik vitaal?”. 

Loopbaanportaal
Je krijgt tijdens en tot drie maanden na het traject toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving maak je oefeningen, wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten, die jou helpen een scherp inzicht in jezelf en wat je belangrijk vindt te krijgen. Hier vind je inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips, opdrachten en een overzicht van passende beroepen, opleidingen en vacatures.

Actieplan
De resultaten van het traject worden door jou en je loopbaanadviseur vastgelegd in een plan. In dit plan zijn je wensen en passende rollen en taken beschreven en actiepunten benoemd om de rest van je loopbaan op een passende manier vorm te geven. Het is daarnaast een handig hulpmiddel wanneer je de resultaten van het traject met je leidinggevende of HR-adviseur wilt bespreken. 

Waarom gaat dit traject mij helpen? 

We begeleiden jou om je doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. De gesprekken met de loopbaanadviseur en de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Om zo stap voor stap toe te werken naar jouw stip op de horizon: focus op de laatste fase van jouw loopbaan. 

Na dit loopbaanadviestraject heb je:

  • een duidelijk beeld hoe je de laatste fase van jouw loopbaan wilt inrichten
  • een duidelijk plan hoe dit aan te pakken
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten

Wat kost het?

€ 635,- exclusief btw

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt acht weken.

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus voor jouw loopbaan kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ja, ik wil dit traject volgen

Meld je dan direct aan. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om je te inspireren en ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging in jouw werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan