Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op op pensioen

Met je pensioen in zicht breekt er een nieuwe fase aan in je loopbaan. De meeste grote gebeurtenissen in ons leven, zoals studeren, je eerste baan of kinderen krijgen, gaan gepaard met een proces van opnieuw balans vinden. Deze laatste fase in je loopbaan is daar geen uitzondering op. Dus hoe kun jij je hier goed op voorbereiden?

Meld je direct aan

Kom in beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op pensioen maak je de balans op en maak je een plan voor het vervolg van je loopbaan tot aan je pensioen. Samen met een eigen loopbaanadviseur onderzoek je wat je nog graag wilt bereiken. Hoe je de resterende jaren van je werkzame leven met plezier en voldoening in kunt vullen en wat daarvoor nodig is. We combineren persoonlijk advies, e-coaching en training met een uitgebreide digitale leeromgeving zodat we samen met jou optimaal resultaat behalen.

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken
Focus op pensioen bestaat uit vier gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur. Samen met de adviseur vind je antwoord op vragen als “Wil ik minder gaan werken?”, “Hoe ga ik om met de hoge verwachtingen over mijn prestaties?”, “Welke rollen en taken wil ik behouden en welke overdragen?”, “Hoe ga ik om met negatieve beeldvorming van anderen over ouder worden?”, “Hoe kan ik mijn kennis en ervaring behouden voor mijn werkgever?” of “Hoe blijf ik vitaal?”.

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijg je toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving maak je oefeningen en wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten. Die geven inzicht in je talenten, motivatie en wat werk voor jou betekent. Ook vind je er inspirerende filmpjes, boekentips en informatie over vitaliteit. En heb je aanvullende vragen? Dan stel je ze eenvoudig via het loopbaanportaal.

Actieplan
De resultaten van het traject worden door jou en je loopbaanadviseur vastgelegd in een plan. Hierin zijn je wensen en passende rollen en taken beschreven en actiepunten om het vervolg van je loopbaan op een passende manier vorm te geven. Het plan is een handig hulpmiddel om de resultaten van het traject te bespreken met je leidinggevende of HR-adviseur.

Waarom gaat dit traject mij helpen? 

We begeleiden je om jouw doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. De gesprekken met je loopbaanadviseur en de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Zo werk je stap voor stap toe naar jouw stip op de horizon: een mooie invulling van de laatste fase in jouw loopbaan.

Wat is het resultaat?

Na dit loopbaanadviestraject heb je:

  • een duidelijk beeld hoe je de laatste fase van jouw loopbaan wilt inrichten
  • een concreet plan hoe dit aan te pakken
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten

Wat kost het?

Dit traject kost € 670,- exclusief btw.

Hoelang duurt het?

Dit traject duurt acht weken.

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus voor jouw loopbaan kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ja, ik wil dit traject volgen

Meld je dan direct aan. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om je te inspireren en ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging in jouw werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan