Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op veerkracht

Je wilt graag met plezier en passie aan het werk zijn. Dat lukt wanneer je in je werk de juiste balans vindt tussen taken waar je energie van krijgt en taken die juist energie kosten. Wanneer je stressklachten hebt kan dat komen doordat je werk niet (meer) goed bij je past. Dat wil je aanpakken zodat je weer het maximale uit jezelf kunt halen. En dat verdien je.

Meld je direct aan

Kom in beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op veerkracht onderzoeken we welke taken je energie geven en nemen zodat je door kleine aanpassingen in je werk beter in balans kunt komen. Samen met een eigen loopbaanadviseur ontdek je hoe je ruimte kunt creëren en houden om met plezier je werk te doen. Daarnaast helpen we je met praktische tips om slimmer met stress om te gaan. Zo krijg je beter zicht op jezelf en hoe je jouw persoonlijke veerkracht vergroot.

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken
Dit traject bestaat uit vijf gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur. Samen met de adviseur vind je antwoord op vragen als: “Wat zijn energiegevers en energievreters in mijn werk?”, “Waardoor worden mijn stressklachten veroorzaakt?”, “Hoe kan ik mijn takenpakket aanpassen om in balans te komen, en hoe pak ik dat aan?” of “Is het beter om een functie te zoeken die beter bij me past?”.

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijg je toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving maak je oefeningen en wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten. Die geven inzicht in je talenten, motivatie en wat werk voor jou betekent. Ook vind je er inspirerende filmpjes, boekentips en informatie over mentale en fysieke vitaliteit. En heb je aanvullende vragen? Dan stel je ze eenvoudig via het loopbaanportaal.

Actieplan
De resultaten van het traject worden door jou en je loopbaanadviseur vastgelegd in een plan. Hierin zijn de belangrijkste energiegevers en sterke punten beschreven en actiepunten om met plezier aan het werk te blijven. Het plan is een handig hulpmiddel om de resultaten van het traject te bespreken met je leidinggevende of HR-adviseur.

Waarom gaat dit traject mij helpen? 

We begeleiden je om jouw doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. De gesprekken met je loopbaanadviseur en de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Zo werk je stap voor stap toe naar jouw stip op de horizon: met meer balans en minder stress aan het werk zijn.

Wat is het resultaat?

Na dit loopbaanadviestraject heb je:

  • inzicht welke taken het beste bij jou passen en hoe deze naar je toe te trekken
  • inzicht welke taken energie kosten en hoe je die kan aanpassen
  • handvatten om effectief om te gaan met stress
  • inzicht hoe jij je je veerkracht kunt vergroten
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten

Wat kost het?

Dit traject kost € 865,- exclusief btw.

Hoelang duurt het?

Dit traject duurt tien weken. 

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus voor jouw loopbaan kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ja, ik wil dit traject volgen

Meld je dan direct aan. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om je te inspireren en ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging in jouw werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan