Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op werkplezier

Taken die goed aansluiten bij wat jou motiveert en waar je goed in bent geven energie. Dat zorgt voor werkplezier en je kunt je werk ook beter aan op momenten dat het even tegenzit. Je ervaart dus minder werkstress. Hoe haal jij meer plezier uit je werk?

Meld je direct aan

Kom in beweging

Wat is het? 

Tijdens het traject Focus op werkplezier onderzoek je samen met een eigen loopbaanadviseur jouw belangrijkste kwaliteiten en wat jou motiveert. Zo krijg je zicht op waar je goed in bent en welke taken daar het beste bij passen. En dat zijn ook precies de taken waar je meer energie van krijgt. Daarom krijg je van je adviseur tips hoe je meer van deze taken naar je toetrekt. We combineren persoonlijk advies, e-coaching en training met een uitgebreide digitale leeromgeving zodat we samen met jou optimaal resultaat behalen.

Hoe werkt het?

Adviesgesprekken
Focus op werkplezier bestaat uit drie gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur. Samen met de adviseur vind je antwoord op de vraag: “Welke taken geven mij werkplezier en hoe trek ik meer van dat soort taken naar me toe?”.

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijg je toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving maak je oefeningen en wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten. Die geven inzicht in je talenten, motivatie en wat werk voor jou betekent. Ook vind je er inspirerende filmpjes, artikelen en boekentips. En heb je aanvullende vragen? Dan stel je ze eenvoudig via het loopbaanportaal.

Actieplan
De resultaten van het traject worden door jou en je loopbaanadviseur vastgelegd in een plan. Hierin zijn je sterke punten en motiverende factoren beschreven en actiepunten om je werkplezier te vergroten. Het plan is een handig hulpmiddel om de resultaten van het traject te bespreken met je leidinggevende of HR-adviseur.

Waarom gaat dit traject mij helpen? 

We begeleiden je om jouw doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. De gesprekken met je loopbaanadviseur en de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Zo werk je stap voor stap toe naar jouw stip op de horizon: meer plezier in je taken en energie krijgen van je werk.

Wat is het resultaat?

Na dit loopbaanadviestraject heb je:

  • zicht op energiegevers en –nemers
  • inzicht in je sterke punten
  • zicht op welke taken daarbij passen en werkplezier geven
  • vertrouwen om vervolgstappen te zetten

Wat kost het?

Dit traject kost € 455,- exclusief btw.

Hoelang duurt het?

Dit traject duurt zes weken. 

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus voor jouw loopbaan kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ja, ik wil dit traject volgen

Meld je dan direct aan. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om je te inspireren en ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging in jouw werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan