Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op zelfstandigondernemen

Je denkt erover om voor jezelf te beginnen. Dat is een grote stap! We helpen je om die stap te zetten door te onderzoeken of zelfstandig ondernemen past bij jouw profiel en door vast te stellen welke ontwikkeling nog nodig is.

Meld je direct aan

Kom in beweging

Wat is het? 

Dit traject is wat voor jou als je wilt onderzoeken of zelfstandig ondernemen echt bij je past. Daarvoor gebruiken we een weten-schappelijk onderbouwde Entrepeneurscan. Door je ondernemerskwaliteiten in kaart te brengen kan je een weloverwogen keuze maken om voor jezelf te beginnen. Daarnaast is er in het traject ruimte om je te coachen op de ondernemerskwaliteiten die nog versterkt kunnen worden.

Hoe werkt het?

 • Adviesgesprekken
  Dit traject bestaat uit vijf gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur. Samen met de adviseur vind je antwoord op de vragen: “Past zelfstandig ondernemen bij mij?” en “Hoe kan ik mijn ondernemerskwaliteiten versterken?”
 • Loopbaanportaal
  Tijdens en tot drie maanden na het traject krijg je toegang tot het Focus loopbaanportaal. Naast aanvullende tests en opdrachten vind je hier ook informatie over het starten van een eigen onderneming en adressen die daarbij handig zijn. En heb je aanvullende vragen? Dan stel je ze eenvoudig via het loopbaanportaal.
 • Actieplan
  De resultaten van het traject worden door jou en je loopbaanadviseur vastgelegd in een plan. Hierin zijn je sterke ondernemerskwaliteiten en ontwikkelpunten beschreven en actiepunten om jouw doel te bereiken. Het plan is een handig hulpmiddel om de resultaten van het traject te bespreken met je leidinggevende of HR-adviseur.

Waarom gaat dit traject mij helpen? 

We begeleiden je om jouw persoonlijke doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. De gesprekken met je loopbaanadviseur en de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Zo werk je stap voor stap toe naar jouw stip op de horizon: een weloverwogen besluit om voor jezelf te beginnen.

Wat is het resultaat?

Na dit traject heb je:

 • inzicht in je ondernemerskwaliteiten
 • een plan om je ontwikkelpunten te versterken
 • inzicht in je denkstijl als ondernemer
 • vertrouwen om de volgende stappen te zetten

Wat kost het?

Dit traject kost € 825,- exclusief btw.

Hoelang duurt het?

Dit traject duurt tien weken.

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus voor jouw loopbaan kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ja, ik wil dit traject volgen

Meld je dan direct aan. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om je te inspireren en ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging in jouw werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je hier aan