Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Loopbaan APK

Je voelt dat je verder wilt in je loopbaan. Nu of straks. Wat zijn je kansen om werk te vinden en hoe maak je die groter? Je wilt in ieder geval bewust kiezen voor jezelf en voor datgene dat bij jou past.

Meld je direct aan

Kom in beweging

Wat is het? 

De loopbaan APK is waardevol als je wilt weten hoe goed je kansen zijn om nieuw werk te vinden. Bijvoorbeeld omdat je overweegt van baan te wisselen. Maar ook als je geen sollicitatieplannen hebt is de loopbaan APK een nuttige investering. Want je investeert in je eigen groei. Wanneer je arbeidsmarktkansen minder goed blijken te zijn, kun je tijdig actie ondernemen. Bijvoorbeeld door bij- of omscholing. We combineren persoonlijk advies, e-coaching en training met een uitgebreide digitale leeromgeving zodat we samen met jou optimaal resultaat behalen.

Hoe werkt het?

De loopbaan APK bestaat uit een aantal componenten: de arbeidsmarktscan, een adviesgesprek en zes weken toegang tot het Focus loopbaanportaal.

Arbeidsmarktscan
De loopbaan APK start je met een korte online vragenlijst. Aan de hand van je antwoorden worden je kansen berekend om werk te vinden in je huidige beroep in jouw regio. Nu en in de toekomst. Daarnaast kun je ook je kansen in een aantal alternatieve beroepen berekenen. De arbeidsmarktscan wordt afgesloten met een verslag. Daarin vind je naast de resultaten van de onderzochte beroepen, praktische informatie over:

  • waar en via welke kanalen je het best op zoek kan gaan naar ander werk
  • welke opleidingen belangrijk zijn om je vakmanschap up to date te houden
  • hoe je jouw kansen om werk te vinden vergroot

Adviesgesprek
Over de resultaten van de arbeidsmarktscan ga je in gesprek met je eigen loopbaanadviseur. Als je werk zoekt bespreken jullie passende vacatures en effectieve manieren om werk te vinden. Als je de APK wilt gebruiken om je kansen in de toekomst te vergroten, ligt de kern van het gesprek in het afwegen van scholingsmogelijkheden en activiteiten om je verder te ontwikkelen binnen je huidige functie.

Loopbaanportaal
Na het gesprek kan je nog zes weken gebruik maken van het Focus loopbaanportaal met de database Beroepen, opleidingen en vacatures. Daarmee kan je verder zoeken naar passende vervolgstappen.

Waarom gaat dit traject mij helpen? 

De arbeidsmarktscan, het gesprek met je loopbaanadviseur en de inspiratie in het loopbaanportaal, stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Zo werk je stap voor stap toe naar jouw stip op de horizon: met een duidelijk toekomstperspectief verder groeien in je loopbaan.

Wat is het resultaat?

Na dit loopbaanadviestraject heb je:

  • inzicht in je kansen om werk te vinden
  • helder wat jouw volgende loopbaanstap kan zijn
  • zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten

Wat kost het?

Dit traject kost € 395,- exclusief btw.

Hoelang duurt het?

Dit traject duurt zes weken.

Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus voor jouw loopbaan kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ja, ik wil dit traject volgen

Meld je dan direct aan. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om je te inspireren en ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging in jouw werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan