Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Oriëntatiefase

Je hebt de inventarisatiefase afgerond en je weet wat je volgende stap is: de oriëntatiefase.  

In deze fase krijg je inzicht in jezelf en wat er nodig is om verder te komen. En ga je ontdekken wat deze nieuwe inzichten betekenen voor jouw mogelijkheden. Na deze fase weet je wat je moet gaan doen, heb je veerkracht en het vertrouwen dat het goed komt. En heb je een concreet beeld hoe jouw toekomst er uit kan gaan zien. Dat geeft houvast en richting aan de vervolgstappen. 

Wat ga je leren?

In dit traject doorloop je vier modules:

 1. Omgaan met verandering
  Je leert te denken in kansen en mogelijkheden en leert hoe om te gaan met alle veranderingen die nu op je pad komen. Je krijgt energie om aan de slag te gaan. 
 2. Zicht op jezelf in relatie tot werk
  Daarna breng je samen met jouw persoonlijke loopbaanadviseur eerst in kaart wat je kunt, waar je verstand van hebt en wat jou motiveert. Zodat je weet in welke functies je het beste tot je recht komt.  
 3. Arbeidsmarktkennis en zoekrichting
  In deze module leer je op welke manieren je werk kunt vinden en hoe je dat slim aanpakt. Zodat jij met vertrouwen de volgende stappen kunt zetten.
 4. Profilering in cv en brief
  Als je werk zoekt is het belangrijk om op te vallen tussen de andere sollicitanten In deze module leer je hoe je jezelf goed en onderscheidend presenteert in cv, brief en op social media. 

Hoe werkt het?

Re-integratieadviseur 
De orientatiefase bestaat uit persoonlijke gesprekken en ondersteunende online contacten met jouw persoonlijke re-integratieadviseur. Bovendien is de adviseur tussen de gesprekken door bereikbaar via het loopbaanportaal. Samen met jouw adviseur onderzoek je welke functie of taken écht bij je passen en vertaal je deze kennis naar functiemogelijkheden. Je ontdekt hoe je ruimte je kunt creëren en houden om weer met plezier aan het te werk gaan en ontwikkelt vaardigheden zodat je klaar bent voor arbeidsmarktbemiddeling. Je neemt deel aan vier workshops in groepsverband waar je steun ervaart en tips krijgt. Jouw re-integratie adviseur organiseert dit, begeleidt het gehele proces en bewaakt het bereiken van het trajectplan.   

Loopbaanportaal 
Je krijgt tijdens het traject toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving maak je wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten, die jou helpen een scherp inzicht in jezelf en wat je belangrijk vindt te krijgen. En je doorloopt hier de bovengenoemde modules. Daarnaast vind je hier inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips, opdrachten en inzicht in passende beroepen, opleidingen en vacatures.  

Jobsearcher 
In de oriëntatiefase kijkt de jobsearcher al mee met het bepalen van Vanaf de bemiddelingsfase staat de jobsearcher -als dat passend is- voor je klaar om je te helpen bij het solliciteren. Hij maakt je wegwijs in de digitale arbeidsmarkt, zoekt actief mee naar werkervaringsplaatsen of (verborgen) vacatures en introduceert je in het Focus netwerk. Iedere twee weken organiseert de jobsearcher de jobclub. Tijdens de jobclub krijg je praktische sollicitatietips en bereid je je voor op netwerk- en sollicitatiegesprekken.  

En na deze fase?

Na de oriëntatiefase volgt de bemiddelingsfase. De exacte invulling van deze volgende hiervan wordt duidelijk tijdens deze fase op basis van de mogelijkheden en beperkingen die je als medewerker hebt. Het kan zijn dat terugkeer in werk toch waarschijnlijk is en dat je met jobcoaching weer kan gaan opbouwen. Het kan zijn dat je gedeeltelijk of volledig kan herstellen en het zoeken naar een passende baan bij een nieuwe werkgever kan gaan starten, of dat voor jou een alternatief toekomstperspectief geldt. De oriëntatiefase wordt afgesloten met een driegesprek met de werkgever om deze vervolgstappen te bepalen. 

Waarom gaat dit traject mij helpen?

We begeleiden jou om je doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. De gesprekken met de re-integratieadviseur en de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Om zo stap voor stap toe te werken naar jouw stip op de horizon: een nieuwe (werk)toekomst.

Wat is het resultaat?

Na de oriëntatiefase: 

 • heb je inzicht in jouw talenten en functiemogelijkheden
 • heb je –als dat nodig is- een opleidingsadvies ontvangen
 • heb je een helder persoonlijk profiel opgesteld
 • weet je wat de voor jou kansrijke arbeidsmarkt is
 • weet je wat de volgende stappen voor jou nieuwe (werk) toekomst zijn 

Wat kost het?

1.950,- exclusief btw 

Hoelang duurt het?

De oriëntatiefase duurt 3 tot 4 maanden. 

De oriëntatiefase kan worden gestart na het afronden van de inventarisatiefase of na een haalbaarheidsonderzoek met een positief advies voor een 2e spoor traject. 

Voornaam Achternaam

Voornaam Achternaam

Position
Wow! Augue blandit eleifend aliqua mi diam at ultricies enim Nec nullam elit mattis iaculis nibh nisl elit nullam. Lees de complete ervaring.
Meer uitdaging in mijn werk

Meer uitdaging in mijn werk

loopbaanadvies
Ik wilde graag bij De Haagse Hogeschool blijven maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Lorem ipsum dolor sit amet congue integer quis dapibus auctor massa elementum vel vulputate adipiscing. Ut congue phasellus fringilla orci rhoncus morbi quam tempus gravida ut rhoncus convallis suspendisse. Lorem ipsum dolor sit amet mollis risus morbi ultrices ut at auctor turpis eiusmod magna.
Lees alle ervaringen