Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Outplacement 1 ster

Je weet wat voor werk je zoekt. Maar hoe vind je de baan die je graag wilt? In het outplacementtraject 1 ster helpen we je succesvol gebruik te maken van social media en word je door een jobsearcher ondersteund bij het vinden van passende vacatures én jouw nieuwe baan.

Meld je direct aan

Kom in beweging

Wat ga je leren?

In dit traject doorloop je twee modules: 

  1. Werk vinden met social media
    Je presenteert je op social media en leert deze digitale netwerken slim te benutten.
  2. Actief netwerken en solliciteren
    Je bent actief op de arbeidsmarkt om betaald werk of een andere toekomstbestemming te vinden.

Hoe werkt het?

Jobsearcher
De jobsearcher staat voor je klaar om je te helpen met solliciteren. Hij maakt je wegwijs in de digitale arbeidsmarkt, zoekt actief mee naar (verborgen) vacatures en zorgt voor een introductie in het Focus netwerk. Iedere twee weken organiseert de jobsearcher de jobclub. Tijdens de jobclub krijg je praktische sollicitatietips en bereid je je voor op netwerk- en sollicitatiegesprekken. Het uitwisselen van ervaringen met de andere deelnemers in de jobclub is leuk en inspirerend. En van het samen oefenen van netwerk- en sollicitatiegesprekken word je een steeds betere sollicitant.

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijg je toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving maak je oefeningen en wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten. Die geven inzicht in je talenten, competenties en functiemogelijkheden. Ook vind je er inspirerende filmpjes, artikelen en informatie over de arbeidsmarkt. Arbeidsmarkttools in het portaal helpen bij het vinden van de weg naar de arbeidsmarkt. En heb je aanvullende vragen? Dan stel je ze eenvoudig via het loopbaanportaal.

Waarom gaat dit traject mij helpen? 

We begeleiden je om jouw doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. De gesprekken met de jobsearcher plus de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Om zo stap voor stap toe te werken naar jouw stip op de horizon: een nieuwe passende baan.

Wat is het resultaat?

Na dit traject heb je:

  • de kennis om jezelf goed te presenteren op social media
  • inzicht hoe je gebruik maakt van je netwerk
  • de kennis om te netwerken en te solliciteren
  • vertrouwen om de volgende stappen te zetten

Wat kost het?

Dit traject kost € 750,- exclusief btw.

Hoelang duurt het?

Het traject Outplacement 1 ster duurt twee maanden.

Wie helpt mij op weg?

Wie helpt mij op weg?

outplacement
“Ik had steun nodig en ik wilde meer vertrouwen krijgen. Ik had iemand nodig die me verder op weg kon helpen.” Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus voor jouw loopbaan kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ja, ik wil dit traject volgen

Meld je dan direct aan. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om je te inspireren en ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging in jouw werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan