Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Outplacement 2 sterren

Je hebt best helder voor ogen welke baan bij jou past. Alleen wil je wat hulp bij hoe je jezelf het beste kunt presenteren en bij het vinden van passende vacatures. In het outplacementtraject 2 sterren helpen we je met jouw profilering en hoe jij je netwerk het beste kunt inzetten tijdens het solliciteren. Samen met jouw persoonlijke loopbaanadviseur en jobsearcher met kennis van de regionale arbeidsmarkt ga je aan de slag om jouw nieuwe baan te vinden.

Meld je direct aan

Kom in beweging

Wat ga je leren?

In dit traject doorloop je vier modules: 

 1. Profilering in cv en brief
  Als je werk zoekt is het belangrijk om op te vallen tussen de andere sollicitanten In deze module leer je hoe je jezelf goed en onderscheidend presenteert in cv, brief en op social media.
 2. Netwerk- en sollicitatievaardigheden
  Je vergroot je kans op succes door te werken aan je presentatie- en gespreksvaardigheden. In deze module leer je hoe je dat doet en oefent hiermee. 
 3. Werk vinden met social media
  Het goed benutten van social media geeft je een belangrijk voordeel op de arbeidsmarkt. LinkedIn, maar ook bijvoorbeeld Facebook en Instagram kunnen je helpen om de baan te vinden die jij voor ogen hebt.
 4. Actief netwerken en solliciteren
  Je leert hoe jij je het beste kunt profileren en hoe jij jouw netwerk slim kunt in zetten. Samen met een jobsearcher met kennis van de regionale arbeidsmarkt ga je hiermee aan de slag. 

Hoe werkt het?

Loopbaanadviseur 
Het traject bestaat uit vijf persoonlijke gesprekken en twee ondersteunende e-coach contacten met jouw eigen loopbaanadviseur.  Bovendien is de adviseur tussen de gesprekken door bereikbaar via het loopbaanportaal. Tijdens jouw traject neem je deel aan drie workshops in groepsverband waar je steun ervaart en tips krijgt. Jouw loopbaanadviseur organiseert dit, begeleidt het gehele proces en bewaakt het bereiken van de gestelde doelen.  

Jobsearcher
De jobsearcher staat voor je klaar om je te helpen bij het solliciteren. Hij maakt je wegwijs in de digitale arbeidsmarkt, zoekt actief mee naar (verborgen) vacatures en introduceert je in het Focus netwerk. Iedere twee weken organiseert de jobsearcher de jobclub. Tijdens de jobclub krijg je praktische sollicitatietips en bereid je je voor op netwerk- en sollicitatiegesprekken. Het uitwisselen van ervaringen is leuk en inspirerend en van het samen oefenen word je een steeds betere sollicitant.

Loopbaanportaal 
Je krijgt tijdens het traject toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving maak je wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten, die jou helpen een scherp inzicht in jezelf en wat je belangrijk vindt te krijgen. En je doorloopt hier de bovengenoemde modules. Daarnaast vind je hier inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips, opdrachten en inzicht in passende beroepen, opleidingen en vacatures.  

Waarom gaat dit traject mij helpen? 

We begeleiden jou om je doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. De gesprekken met de loopbaanadviseur en jobsearcher plus de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Om zo stap voor stap toe te werken naar jouw stip op de horizon: de baan vinden die bij jou past. 

Na dit traject:

 • heb je goed inzicht in jouw talenten 
 • heb je de kennis om jezelf goed te presenteren
 • heb je inzicht hoe je gebruik kunt maken van je netwerk
 • heb je de kennis om te netwerken en te solliciteren
 • heb je concrete tools (C.V., brief en/of LinkedIn-profiel) om jezelf te profileren
 • ben je zichtbaar voor werkgevers met passende loopbaanmogelijkheden
 • heb je zelfvertrouwen om de volgende stappen te zetten 

Wat kost het?

€1.645,- exclusief btw

Hoelang duurt dit traject?

Dit traject duurt drie maanden.

Wie helpt mij op weg?

Wie helpt mij op weg?

outplacement
“Ik had steun nodig en ik wilde meer vertrouwen krijgen. Ik had iemand nodig die me verder op weg kon helpen.” Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus voor jouw loopbaan kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ja, ik wil dit traject volgen

Meld je dan direct aan. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om je te inspireren en ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging in jouw werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan