Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Outplacement 4 sterren

Je bent op zoek naar een nieuwe baan en wilt de tijd nemen om uit te zoeken wat je nou eigenlijk echt wilt. En hoe je het dan aanpakt om met succes de juiste nieuwe baan te vinden. In het Outplacementtraject 4 sterren begeleiden we je bij het vinden van een nieuwe baan die aansluit op jouw talenten en ambities.

Meld je direct aan

Kom in beweging

Wat ga je leren?

In dit traject doorloop je zes modules: 

 1. Zicht op jezelf in relatie tot werk
  Je ontdekt welk werk het beste past bij jouw talenten, motivatie, kennis en ervaring.
 2. Arbeidsmarktkennis en zoekrichting
  Je leert op welke manieren je werk vindt zodat je met vertrouwen de volgende stappen zet.
 3. Profilering in cv en brief
  Je leert jezelf onderscheidend te presenteren in cv, brief en op social media.
 4. Netwerk- en sollicitatievaardigheden
  Je werkt aan je presentatie en gespreksvaardigheden om je kans op succes te vergroten.
 5. Werk vinden met social media
  Je presenteert je op social media en leert deze digitale netwerken slim te benutten.
 6. Actief netwerken en solliciteren
  Je bent actief op de arbeidsmarkt om betaald werk of een andere toekomstbestemming te vinden.

Hoe werkt het?

Loopbaanadviseur 
Het traject bestaat uit zeven persoonlijke gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur.  Bovendien is je adviseur tussen de gesprekken door bereikbaar via het loopbaanportaal. Tijdens het traject neem je deel aan vijf workshops in groepsverband waar je steun ervaart en tips krijgt. Jouw loopbaanadviseur organiseert dit, begeleidt het gehele proces en bewaakt het bereiken van de gestelde doelen.

Jobsearcher  
De jobsearcher staat voor je klaar om je te helpen met solliciteren. Hij maakt je wegwijs in de digitale arbeidsmarkt, zoekt actief mee naar (verborgen) vacatures en introduceert je in het Focus netwerk. Iedere twee weken organiseert de jobsearcher de jobclub. Tijdens de jobclub krijg je praktische sollicitatietips en bereid je je voor op netwerk- en sollicitatiegesprekken. Het uitwisselen van ervaringen met de andere deelnemers in de jobclub is leuk en inspirerend. En van het samen oefenen van netwerk- en sollicitatiegesprekken word je een steeds betere sollicitant.

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijg je toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving maak je oefeningen en wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten. Die geven inzicht in je talenten, competenties en functiemogelijkheden. Ook vind je er inspirerende filmpjes, artikelen en informatie over de arbeidsmarkt. Arbeidsmarkttools in het portaal helpen bij het vinden van de weg naar de arbeidsmarkt.

Waarom gaat dit traject mij helpen? 

We begeleiden je om jouw doel te bereiken. Daarbij leggen we de nadruk op wie jij bent en wat je zelf kunt doen. De gesprekken met de loopbaanadviseur en jobsearcher plus de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren je om direct aan de slag te gaan met je uitdaging. Om zo stap voor stap toe te werken naar jouw stip op de horizon: de baan vinden die bij jou past.

Wat is het resultaat?

Na dit traject:

 • heb je een duidelijk beeld van jouw talenten en motivatie
 • heb je een duidelijke zoekrichting
 • kun je jezelf goed presenteren
 • weet je hoe je gebruik maakt van je netwerk
 • heb je kennis en vaardigheden om te netwerken en te solliciteren
 • heb je cv, brief en LinkedIn-profiel om jezelf onderscheidend mee te profileren
 • ben je zichtbaar voor werkgevers met passende loopbaanmogelijkheden
 • heb je vertrouwen om de volgende stappen te zetten

Wat kost het?

Dit traject kost € 2.985,- exclusief btw.

Hoelang duurt het?

Het traject Outplacement 4 sterren duurt vier maanden.

Wie helpt mij op weg?

Wie helpt mij op weg?

outplacement
“Ik had steun nodig en ik wilde meer vertrouwen krijgen. Ik had iemand nodig die me verder op weg kon helpen.” Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus voor jouw loopbaan kan betekenen.
Lees alle ervaringen

Ja, ik wil dit traject volgen

Meld je dan direct aan. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om je te inspireren en ondersteunen om jouw doelen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging in jouw werk. Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan