Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Re-integratie 2e spoor

Je bent al langere tijd niet aan het werk. Daarom wordt er op advies van de arbeidsdeskundige een re-integratietraject 2e spoor gestart. Je wilt het liefst veerkracht en zelfvertrouwen hervinden en weer met plezier naar je werk gaan. Er is een periode geweest waar je vooral bezig bent geweest met je beperkingen. Maar nu is je blik hopelijk weer gericht op jouw mogelijkheden en een nieuwe baan.

Lees meer over dit traject.

Wat is het?

Als je moet re-integreren, dan krijg je met veel dingen te maken. Jouw persoonlijke re-integratieadviseur is er voor jou en begeleidt je stap voor stap in het hele traject. Het re-integratie 2e spoor traject bestaat uit drie fases: de inventarisatie-, de oriëntatie- en de bemiddelingsfase.

Hoe werkt het?

Re-integratieadviseur en workshops
Je traject bestaat uit persoonlijke gesprekken met je eigen re-integratieadviseur. Samen onderzoek je welke taken écht bij je passen en vertaal je deze kennis naar functiemogelijkheden. Je ontdekt hoe je ruimte kunt creëren en houden om weer met plezier aan het te werk gaan en ontwikkelt vaardigheden zodat je klaar bent om op zoek te gaan naar werk. Naast deze individuele gesprekken volg je zes workshops in groepsverband waar je steun ervaart en tips krijgt.

Jobsearcher
De jobsearcher staat voor je klaar om je te helpen bij het solliciteren zodra je daar aan toe bent. Hij maakt je wegwijs in de digitale arbeidsmarkt, zoekt actief mee naar werkervaringsplaatsen of (verborgen) vacatures en introduceert je in het Focus netwerk. Iedere twee weken organiseert de jobsearcher de jobclub. Tijdens de jobclub krijg je praktische sollicitatietips en bereid je je voor op netwerk- en sollicitatiegesprekken. 

Loopbaanportaal
Je krijgt tijdens het traject toegang tot het Focus loopbaanportaal. In deze digitale leeromgeving maak je testen en opdrachten die jou helpen inzicht te krijgen in jezelf en jouw mogelijkheden. Arbeidsmarkttools in het portaal helpen je om de weg naar de arbeidsmarkt te vinden. Daarnaast vind je hier inspirerende filmpjes, artikelen en boekentips.

Maatwerk
De exacte invulling van jouw traject wordt sterk bepaald door jouw mogelijkheden. Het kan zijn dat je terug kunt keren in je eigen functie. We helpen je dan om dat zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wanneer je voldoende hersteld bent maar je eigen functie niet meer passend is zullen we er alles aan doen om samen nieuw werk te vinden. En mocht dat helaas niet lukken, omdat je onvoldoende herstelt, dan zoeken we samen met jou naar vrijwilligerswerk of een andere zinvolle invulling voor de toekomst.

Wat ga je leren?
In de oriëntatie- en bemiddelingsfase doorloop je zeven modules:

Wat is het resultaat?

Na een re-integratie 2e spoortraject heb je:

  • inzicht in jouw talenten en functiemogelijkheden
  • inzicht in wat er nodig is om verder te komen
  • waar nodig, inzicht in de financiële consequenties
  • concrete tools om jezelf te presenteren
  • vaardigheden om te solliciteren en weet je waar je werk kunt vinden
  • zicht op een nieuwe baan of een ander toekomstperspectief

Brochure

En wil je alles nog eens rustig nalezen? Download hier de brochure met meer detailinformatie.

Een baan die bij mij past

Een baan die bij mij past

re-integratie 2e spoor
Een stap naar een nieuwe toekomst op een plek die past bij wie ik nu ben. Met als einddoel: werkplezier. Lees de complete ervaring.
Met plezier weer aan ’t werk

Met plezier weer aan ’t werk

re-integratie 2e spoor
Ik wilde gewoon heel graag weer aan het werk. Dit kon na een re-integratietraject 2e spoor. Lees de complete ervaring.
Ervaringen
Wij geloven dat de verhalen van onze deelnemers jou ook inzicht en energie kunnen geven. Zij inspireren jou graag met hun persoonlijke ervaring om je een nog beter idee te geven in wat een traject van Focus kan betekenen.
Lees alle ervaringen