Ik ben een medewerker Ik ben een werkgever Aanmelden

Focus op loopbaancoaching om uitval te voorkomen

Tijdens het traject loopbaancoaching om uitval te voorkomen ontdekt jouw medewerker wat voor hem/ haar belangrijk is. Samen met een loopbaancoach onderzoekt men wat er moet veranderen om gezond, gemotiveerd en competent aan het werk te blijven. Loopbaancoaching is een combinatie van persoonlijke gesprekken en toegang tot een digitale leeromgeving vol kennis, inspiratie, trainingen en opdrachten.  

Meld een medewerker aan

Zorg voor beweging

Hoe werkt het?

Coaching 
Het traject bestaat uit vijf gesprekken met een persoonlijke loopbaancoach. Hier analyseren de coach en de medewerker de talenten en competenties en bepalen wat nog kan of ontwikkeld kan worden. Er wordt gekeken welke factoren van invloed zijn op het werkplezier en hoe hiermee om kunt gaan. De medewerker wordt bijgestaan bij de uitwerking in de praktijk en krijgt praktische steun om de verandering te realiseren.  

Loopbaanportaal
Tijdens en tot drie maanden na het traject krijgt de medewerker toegang tot het Focus loopbaanportaal. Via wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde vragenlijsten ontdekt men hier talent, motivatie, toegevoegde waarde en wat werk betekent. In dit portaal wordt het traject doorlopen en de daarbij behorende modules die inspireren en motiveren. De modules bestaan uit opdrachten, inspirerende filmpjes en artikelen, boekentips en informatie over ontwikkeling. Bovendien kan de medewerker hier te allen tijde vragen stellen aan de loopbaancoach.

Waarom gaat dit traject mijn medewerker helpen?

De gesprekken met de loopbaancoach plus de inspiratie en oefeningen in het loopbaanportaal stimuleren de medewerker om direct aan de slag te gaan met zijn/ haar uitdaging. Om regie te nemen en stap voor stap toe te werken naar de stip op de horizon: gemotiveerd en met plezier aan het werk te zijn en zo uitval te voorkomen.

Wat is het resultaat?

Na een loopbaancoachingtraject heeft de medewerker: 

  • inzicht in talenten en motivatie
  • kennis van wat er nodig is om verder te komen
  • vertrouwen dat dit gaat lukken
  • de handen aan het stuur om weer lekker aan het werk te zijn
  • richting in de eigen functie, of ander werk binnen of buiten de organisatie

Wat kost het?

895,- exclusief btw

Hoe lang duurt dit traject?

Dit traject duurt acht weken. 

“Aan de telefoon had de coach duidelijk aangegeven dat er ook regie bij mij ligt. Dat ik verantwoordelijk ben voor wat we bespreken, welke thema’s ed. Zij is degene die ‘meeloopt’ met mijn ontwikkeling en door het stellen van kritische vragen mij laat nadenken om zelf tot oplossingen te komen. Dit sprak mij aan. Ik had er vertrouwen in.”

Ik kies dit traject voor een medewerker

Meld de medewerker dan direct aan. Nadat de aanmelding hebt gedaan ontvang je een e-mail bevestiging met daarin de vervolgstappen om dit traject in gang te zetten. Wij kijken er naar uit om deze medewerker te inspireren en ondersteunen en de gewenste doelstellingen te bereiken. Samen zorgen wij voor beweging werk.
 Heb je nog een vraag? Stel je vraag hier.

Meld je aan